Grand Prix-stjerne provokerer: Har bøsse-sex i kirke

Den norske kunstner Tooji springer ud som bøsse og har skabt stort postyr i Norge med sin nye musikvideo- - Vi må sætte menneskerettigheder over religion, lyder det fra sangeren

Her kan du se scenen, der har provokeret nordmændende

Tooji, der repræsenterede Norge i Det internationale Melodi Grand Prix i 2012, har skabt røre i hjemlandet.

Det gør han med sin nye musikvideo til nummeret 'Father'. Her ser man nemlig den 28-årige sanger - med det borgerlige navn Touraj Keshtkar - have meget intimt samvær med en mandlig præst – lige foran alteret i Frogner Kirke i Oslo.

- Efter hundredevis af år med forfølgelse, udelukkelse og diskrimination i religion, vil jeg vise, at homoseksuel kærlighed er ligestillet med heteroseksuel og er en del af Gud, siger Tooji i en mail til Ekstra Bladet.

Samtidig med lanceringen af musikvideoen erklærer Grand Prix-stjernen nu officielt, at han er homoseksuel. Og netop derfor har han har valgt kirkerummet som kulisse.

- Unge homoseksuelle er overrepræsenterede med hensyn til selvmord, mentale problemer og chikane, fordi religion har bragt skam over os. For mig er det naturligt at kritisere kirken, da Norges samfund er baseret på kristne værdier og havde indtil for nylig en statsreligion, siger han.

- Ikke før 2014 fik vi en lovgivning, der sætter diskrimination mod homoseksuelle på samme niveau som racediskrimination. Men kirken får stadig dispensation og er fuldt velsignet af regeringen til at fortsætte med at diskriminere. Den samme regering, der finansierer kirken. Vi må sætte menneskerettigheder over religion, tilføjer Tooji.

Den 28-årige stjerne har i den seneste tid skabt vild debat. Mens nogle hylder hans mod til at springe ud, raser andre over den frække video. Blandt andet kalder biskoppen i Oslo, Ole Christian Kvarme, musikvideoen for 'helt uacceptabelt' og 'grov misbrug af kirkerummet'.

Samtidig har tv-stationen NRK givet Tooji valget mellem at lave videoen eller beholde sit værtsjob på børnenes Melodi Grand Prix, som han har haft de sidste tre år. Han kunne ikke lave begge dele.

Tooji kom i finalen til Det internationale Melodi Grand Prix i 2012, men fik sidstepladsen med nummeret 'Stay'.

16 kommentarer
Vis kommentarer