Her er den klamme sandhed bag gammel bryllupstradition

Heldigvis tager vi ikke denne tradition helt så bogstaveligt som dengang den opstod

Ny, gammelt, blåt og.... Foto: Colourbox
Ny, gammelt, blåt og.... Foto: Colourbox

Bryllupper er fyldt med gamle traditioner, som man skal huske at inkludere, hvis man ønsker et rigtigt, traditionelt ét af slagsen. Blandt andet dén, hvor bruden kaster sin buket til sine single-venner, som skal gribe den til fuld skue for resten af gæsterne. Den tradition opstod ifølge Mirror fordi brudeparret brugte det som afledningsmanøvre, når de smuttede fra festen for at fuldbyrde ægteskabet.

Og så er der den gamle remse om 'noget gammelt, noget nyt, noget blåt og noget lånt'. Traditionen handler om på forskellige overtroiske måder at skulle sikre, at heldet tilsmiler bruden i hendes ægteskab, og særligt historien bag 'noget lånt' har ifølge det australske online-magasin Kidspot en ret ulækker oprindelse.

Hvor brude i dag kan nøjes med at låne eksempelvis smykker af veninder eller forældre, har den den oprindelige låne-historie nemlig det helt specifikke formål at skulle 'overføre frugtbarhed til bruden'. At være i stand til at få børn var dengang af ekstrem vigtighed, så traditionelt skete denne overførsel ved hjælp af underbukser fra en anden kvinde, som allerede 'var blevet velsignet med børn', skriver Kidspot. Så ja, traditionen foreskriver altså, at bruden på sin bryllupsdag skal iføre sig en anden kvindes trusser i håb om, at de kan hjælpe hende til at blive gravid.

9 kommentarer
Vis kommentarer