Historisk: Saudi Arabien giver robot statsborgerskab

Som det første land i verden har Saudi Arabien tildelt en robot statsborgerskab. Landet møder nu kritik fra flere sider efter tildelingen

Se interviewet med Sophia her. Video: Future Investment Initiative

Saudi Arabien har tildelt en robot statsborgerskab.

Det skete i forbindelse med tech-konferencen Future Investment Initiave, der netop er blevet afholdt i hovedstaden Riyadh, skriver ABC News.

Her blev den menneskelignede 'Sophia' fra firmaet Hanson Robotics interviewet af journalisten Andrew Ross Sorkin, som i den forbindelse offentliggjorde 'det første saudiske statsborgerskab til en robot'.

Tildelingen af statsborgerskabet har dog udløst stærke reaktioner på sociale medier, hvor brugere påpeger, at en robot nu har bedre rettigheder end mange af landets udenlandske arbejdere, der lever under slavelignende forhold.

'Sophia' er en robot med kvindelige træk, og mange har derfor bemærket, at hun indtog scenen til konferencen uden at bære tilsløring, som det ellers er kutyme for kvinder i det muslimske land.

 

Ligeledes havde hun ikke følgeskab af en mandlig værge, hvilket ellers er lovkrav for kvinder, der færdes offentligt i Saudi Arabien.

Kvinders rettigheder i Saudi-Arabien har ellers taget kvantespring fremad i år. Tidligere på året tillod man kvinder at køre bil, og fra næste år vil kvinder også have adgang til stadioner, har landets sportsmyndigheder netop meddelt.

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere