Ikea beder kvinder tisse på deres reklame og tage den med i butikken

Du får rabat, hvis du gør det - men kun, hvis du opfylder et bestemt krav

Ikea i Sverige har fundet en kontroversiel idé at give bestemte kunder rabat.
Ikea i Sverige har fundet en kontroversiel idé at give bestemte kunder rabat.

Folkene bag Sveriges seneste Ikea-magasin har – bogstaveligt talt – fået en pissegod idé.

Reklamebureauet Åkestam Holst står bag årets første annonce fra Ikea i Sverige – en reklame for en af møbelgigantens tremmeseng.

Er man kvinde og på udkig efter en tremmeseng, så er der en vis sandsynlighed for, at man er gravid. Er det tilfældet, så kan du lige nu få rabat – hvis du altså lige er i Sverige og er frisk på at tisse på reklamen. Det skriver AdWeek.

Annoncen indeholder nemlig en slags graviditetstest – men i stedet for to streger eller et ’ja’ afslører den et tilbud på tremmeseng, hvis en gravid kvinde tisser på den.

’At tisse på denne reklame kan ændre dit liv’ lyder opfordringen i Ikea-magasinet, og det formodes, at kvinder skal medbringe annoncen med det positive resultat og aflevere den ved kassen i en Ikea-forretning, hvis hun vil have gavn af tilbuddet.

Ifølge Fortune er der dog en risiko for, at annoncen kan resultere i en shitstorm for den svenske kæde, fordi den kan blive anklaget for at være sexistisk.

Og så betyder det selvfølgelig også, at gravide kvinder med smag for et godt tilbud skal gå rundt med et urindryppende stykke papir i tasken – og landets stakkels ansatte skal tage imod det.

Ikea havnede for nylig i en kæmpe shitstorm. 'Fy for helvede, I er nogle dumme svin', lød raseriet mod den svenske møbelgigant.

58 kommentarer
Vis kommentarer