Kajak-vanvid: Frit fald fra gigantisk vandfald

Den professionelle kajakroer Adrian Mattern kastede sig - ganske frivilligt - ud fra et 32 meter højt vandfald i en kajak

At kaste sig ud fra et højt vandfald i en kajak står nok på de færrestes to do-liste, men ikke desto mindre er det netop hvad tyske Adrian Mattern har gjort.

Vovehalsens vilde stunt udspillede sig i det 32 meter høje Alexandra Falls, der er en del af Hay River i Canada.

Fra et kamera, der er placeret forrest på Adrian Matterns kajak, ser man ham padle ned at den brusende flod med kurs mod vandfaldet.  Uden mulighed for at komme tilbage nærmer han sig, indtil han når vandfaldet, overgiver sig til tyngdekraften og lader sig falde ud over kanten i sin kajak.

Herefter bliver der sort indtil Mattern dukker op fra vandet - uskadt og svært begejstret.

- Praise the lord!, udbryder han, efter han har givet sin kammerat en high five.

Verden på vrangen - 31. jul. 2018 - kl. 12:42 Skulle bare lige have en selfie: Tæt på at dø

Ministerie advarer: Livsfarligt
Selvsagt er det ikke helt ufarligt at sejle udover et gigantisk vandfald, og tidligere på måneden kom to kajakroere grimt til skade, da de prøvede at lave samme stunt som Adrian Mattern.

Det fik talsmand Drew Williams fra Ministeriet for industri, turisme og investering i Canada til at gå ud med en advarsel.

- Handlingerne kunne have resulteret i meget seriøse skader eller endda død, sagde han til det canadiske medie CBC.

- De her stunts skal ikke hyldes eller efterlignes. Ikke kun sætter de kajakroernes liv i fare. De kan også sætte redningspersonernes sikkerhed i fare, og det tager medicinske ressourcer fra andre, der oprigtigt har brug for dem, lød det.

Dette australske vandfald kostede en tysk turist livet, da han hoppede ud ved dets fod. Her hopper australske Lachie Carracher alligevel i sin blå kajak og vover sig ud over vandfaldets vilde 25 meter dybe fald med livet på spil. Video: Caters.

Verden på vrangen - 28. mar. 2017 - kl. 07:02 Ekstrem vovehals springer ud fra møllevinge

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere