Kannibal-haj æder sin bofælle

Akvariet var tilsyneladende ikke stort nok til dem begge to

Gæster i det sydkoreanske COEX Aquarium i landets hovedstad Seoul fik sig et usædvanligt syn ved akvariets hajbassin i fredags.

En 2.2 meter lang sandtigerhaj havde nemlig et udestående med en anden haj af arten triakis scyllium, som ikke har et dansk navn.

Opgøret mellem de to udviklede sig så dramatisk, at den ene haj endte med at sluge den anden i én mundfuld, skriver Sydney Morning Herald.

- Hajer har deres eget territorie. Men nogen gange støder de sammen, og så bider de af forbløffelse, fortæller akvariets pr-manager Oh Tae-youp til Reuters ifølge det australske medie.

Oh Tae-youp forklarer hvordan hajer normalt spiser alt når de først har bidt sig fast, hvilket formentlig er grunden til at sandtigerhajen slugte den anden haj i én mundfuld.

Det tog sandtigerhajen omkring 21 timer at sætte sin halvt så store konkurrent til livs. Derefter kunne man kun se spidsen af halefinnen stikke ud af dens mund.

Inden for en uges tid kommer sandhajen dog til at gylpe kadaveret op igen, da den ikke kan fordøje det, oplyser personalet på akvariet.

Her ses en flok hajer fortære et hvalkadaver ud fra Miamis kyst.


Nogle gange taber hajerne opgøret i toppen af fødekæden. Her er det en flok spækhuggere, der sætter en tigerhaj til livs.

20 kommentarer
Vis kommentarer