Katte-mysterium: Er de besat af cirkler?

Det flyder med videoer på YouTube af katte, som er helt besat af cirkler. Men hvorfor egentlig? Daniel Wills, en af Englands største dyre-forskere, giver dig svaret i artiklen

En ny trend har i den seneste tid manifesteret sig på nettet.

Der er tilsyneladende mange gode grunde til at katte foretrækker små lukkede rum, (Foto: Colourbox). Samfund Derfor elsker din kat små lukkede rum

Søger man på YouTube under hashtagget #catcircles dukker der et mystisk, nyt fænomen op.

Det viser, at katte er yderst fascinerede af at opholde sig i cirkler. Men hvad handler det egentlig om?

Det flyder med videoer på Youtube, hvor katteejere laver cirkler på jorden ved brug af sokker, tape eller sølvpapir. Katten går ind i cirklen og vælger så at blive siddende, indtil katten nu selv føler for at gå væk igen.

Dyreadfærdsforsker Daniel Wills fortæller til britiske Dailymail, at det for katten handler om tryghed:

- Hvis du tager en kat til dyrlægen, og den bliver placeret i et ukendt bur, så vil den ofte sidde i kattebakken, hvis der er en. Små lukkede områder gør katten tryg, lyder det.

Daniel Wills mener også, at kattens fascination af cirkler skyldes kattens nysgerrighed. En kat kender som regel sit eget hjem, og hvis der derfor opstår noget nyt, som katten ikke har været vant til at se i hjemmet, så vil katten ofte undersøge det nærmere.

Samfund TV: Kat får nok: Angriber syngende ejer

Krise-håndtering for katte

Ekstra Bladet har tidligere talt med dyrlægen Claudia Vinke, som har lavet en undersøgelse om kattes fascination af små lukkede rum. Hendes undersøgelse viste at katte med adgang til en kasse - eller lignende - er mindre stressede end katte uden adgang til et lukket rum.

Ifølge Claudia Vinke bruger katte de små rum, som en krise-håndtering for at slappe af.

Man kan muligvis tro at cirklerne på jorden skaber den samme effekt, som de lukkede kasser og rum.

0 kommentarer
Vis kommentarer