Kvalmende fobi: Rachael er rædselsslagen for kager

Den 27-årige kvinde går i panik og kan besvime, når hun ser de søde sager

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Nogle vil formentlig hævde, at det hører under kategorien ilandsproblemer, men for Rachael Lee, fra engelske Featherstone i West Yorkshire, er hendes fobi ganske alvorlig.

Den 27-årige kvinde er nemlig bange for kager - helt præcis den type der kaldes 'sponge cakes' - en kategori, der blandt andet inkluderer lækre sager som jordbærkager og lagkager:

- Hvis nogen går forbi mig med et stykke kage og de kommer tæt på mig, så begynder jeg at græde ukontrollabelt og ryste over hele kroppen. Jeg bliver som paralyseret og kan ikke røre mig, fortæller  Rachael Lee til engelske Metro.

England er blevet invaderet af rotter på størrelse med katte. (Foto: SWNS/Polfoto) Samfund 'Rotzilla': England invaderet af kæmperotter

Ifølge den engelske kvinde stammer traumet fra hendes helt tidlige barndom. Da Rachael var blot ni måneder gammel, spiste hun et stykke kage og blev syg. Nu får hun panik-anfald, hver gange hun ser den samme type kager og er flere gange besvimet på grund af sit traume:

- Alene lugten af en kage, der er ved at blive bagt, får mig til at kaste op. Jeg kan ikke gå ind i en cafe, eller en butik, hvis de sælger kager.

Man skal gøre det, man er bange for - ellers vil fobien blive værre med tiden, siger psykolog Eivind Johansen. Foto: All Over Press Tæt på Så underlige fobier kan du lide af

Rachael Lee er også udfordret på sit arbejde. Hun er nemlig butiksassistent i et supermarked, hvor der er en hel række med søde fristelser. Den undgår hun på daglig basis, men tilværelsen er bestemt ikke nem for den 27-årige kvinde:

- Bare det at se nogen spise et stykke kage på tv, er som at se en uhyggelig gyserfilm. Jeg ved godt, at fobien er usædvanlig, men den ødelægger mit liv og jeg desperat for at få noget hjælp, lyder meldingen fra kvinden, hvis læge indtil videre har afvist at kunne hjælpe hende af med kage-fobien.

I denne uge kunne Ekstra Bladet fortælle historien om Maria, som fik et stort chok, da hun flyttede ind i sin nye lejlighed. Her mødte hun nemlig en kæmpe edderkop. (Privatfoto) Samfund Derfor er du bange for edderkopper

17 kommentarer
Vis kommentarer