Kvinde havde voldsom hovedpine: Lægerne gjorde klamt fund

Hun har ikke selv ønsket at se billederne af det ulækre fund

Her ses en af larvesækkene fra Yadiras hjerne (Foto: Methodist Dallas Medical Center)
Her ses en af larvesækkene fra Yadiras hjerne (Foto: Methodist Dallas Medical Center)

For det meste kan en hovedpine klares med et par smertestillende piller, men sådan var det ikke for en 31-årig mor fra Texas. Hun havde nemlig noget i sin hjerne, som helst ikke skal være der - bændelorm-larver. Det skriver USA Today.

For omkring ni måneder siden begyndte Yadira Rostro at få en hovedpine, der bare ikke ville forsvinde, men tværtimod blev værre og værre. Til sidst gik hun endelig til lægen.

- Nogle gange var mit syn forværret. Jeg kunne ikke se ordentligt, siger Yadira Rostro til USA Today.

Det viste sig altså at være larvesække fra otte bændelorm-æg, der voksede inde i hendes hoved. I takt med, at larverne voksede sig større, dannede det langsomt en væskeophobning, der gav hende hovedpine.

Røngtgenbilledet af den kinesiske mand afslører masser af larver rundt om i kroppen. (Foto: All Over Press) Fødevarer Sushi-fan fik kroppen inficeret med bændelorm

- De lignede en lille smule æg, og de har en klar sæk. Og inden i - en lille bændelorm, forklarer neurokirurg Richard Meyrat om fundet til USA Today.

Formentlig har Yadira Rostro fanget parasitten på en rejse til Mexico for to år siden, hvor hun må have spist noget fordærvet mad.

Ifølge neurokirurgen går parasitten ofte lige igennem én uden betydning, men Yadira Rostro var uheldig, da den kom ind i hendes blodbaner og op i hendes hjerne. Neurokirurgen udtaler, at han aldrig har set noget lignende.

Yadira Rostro selv har ikke ønsket at se billederne, men har givet tilladelse til offentliggørelsen. Hun er glad for, at hendes hovedpine nu er væk.

- Jeg er meget taknemmelig over, at jeg er i Guds hænder, siger hun.

Modelfoto: Polfoto Verden på vrangen Åd bændelorm for at tabe sig

40 kommentarer
Vis kommentarer