Libby havde over 6000 knuder på kroppen: Nu er hendes liv ændret

Efter mange års kamp mod tusindvis af knuder er Libbys liv endelig blevet forandret til det bedre

Libby har siden teenage-årene haft smertende tumorer over hele kroppen. Video: AP/Caters

Som barn fik 45-årige Libby Huffer konstateret sygdommen neurofibromatose type 1, og da hun blev teenager begyndte sygdommen at vise sin knap så smukke side.

Fra top til tå blomstrede tusindvis af små - godt nok godartede - tumorer frem på Libbys hud, og da hun i starten af tyverne blev gravid med sin datter Lindsey, fik hormonerne hendes krop til at skeje helt ud.

Verden på vrangen - 24. nov. 2016 - kl. 20:47 Sjælden lidelse: Libby har over 6.000 tumorer på kroppen

I mange år har Libby gennemgået den ene behandling og operation efter den anden, men tumorerne er altid nærmest trofast vendt tilbage.

Indtil nu, skriver The Sun.

Artiklen fortsætter under billedet..

Således så Libby ud kort til efter, hun havde gennemgået den fem timer lange behandling. Foto: Libby Huffer/Caters News
Således så Libby ud kort til efter, hun havde gennemgået den fem timer lange behandling. Foto: Libby Huffer/Caters News

Sidste år startede Libby en indsamling, der skulle hjælpe hende med at betale for en fem timers lang behandling til den nette pris af 165.000 kroner. Og efter alt at dømme lykkedes det den 45-årige kvinde fra den amerikanske stat Indiana at indsamle beløbet, for for tre måneder siden gennemgik hun behandlingen, hvor hun fik fjernet 1000 tumorer fra sit ansigt og sin mave.

Med operationen har hun fået selvtilliden til at bevæge sig ud i verden igen:

- Jeg tror ikke, folk stirrer så meget på mig nu. Der er stadig børn, der kigger på mig engang i mellem, men der er afgjort en stor forskel, fortæller hun og fortsætter:

- Nu har jeg ikke så mange store tumorer i mit ansigt længere, og jeg føler, jeg har fået mere selvtillid siden operationen.

Artiklen fortsætter under billedet..

Og sådan ser Libby ud i dag. På billedet står hun sammen med sin datter Lindsey- Foto: Libby Huffer/Caters News
Og sådan ser Libby ud i dag. På billedet står hun sammen med sin datter Lindsey- Foto: Libby Huffer/Caters News
 

Mobbet hele livet
Foruden at de mange tumorer hele livet har givet Libby uudholdeligt mange smerter, har de også gjort hende til et offer for mobning.

- I skoletiden mobbede de andre børn mig hele tiden. De kaldte mig øgle-ånde og tudse, har hun tidligere fortalt.

De mange tumorer fik i årevis lov til at tære på både Libbys helbred og selvværd, men med operationen har hun fået det meget bedre.

- I de første par uger følte jeg en brændende og kløende smerte, og de var nødt til at fjerne en del af de større tumorer, men det er blevet meget bedre, fortæller hun og uddyber, at huden på hendes mave og ansigt er blevet meget blødere.

Også den australske Chantelle lider af en meget sjælden sygdom. En sygdom, der gør, at hver dag er et smertehelvede for hende.

19 kommentarer
Vis kommentarer