Mand dumper faderskabstest: Faren var hans ufødte tvilling

Lægerne troede først, at der var sket en fejl. Men sandheden var langt mere besynderlig

En unavngiven mand er både far og onkel til sit barn. (Arkivfoto: Colourbox)
En unavngiven mand er både far og onkel til sit barn. (Arkivfoto: Colourbox)

En 34-årig mand gjorde store øjne, da en faderskabstest viste, at han ikke var far til sit eget barn. Det viste sig, at det i stedet var hans tvillingebror, der var den rigtige far. En tvillingebror, som aldrig var blevet født.

Se også: Forældre ønskede pige med Downs fjernet fra skoleårsbog

Den besynderlige historie er blevet nedfældet af genetiker Barry Starr fra Stanford University i Californien.

Den beskriver, hvordan et unavngivent par fra Washington gennem et stykke tid havde haft problemer med at undfange et barn, og derfor lavede en aftale med en fertilitetsklinik.

Han går bag ryggen på sin kæreste ved at knalde med hendes datter. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Knalder med både mor og datter: Nu er den 19-årige gravid

Her blev kvinden insemineret med sin mands sæd under sin ægløsning. Befrugtningen lykkedes, og ni måneder senere blev parrets første barn født.

Men kort efter fødslen blev babylykken afløst af stor undren. Da lægerne testede barnets blodtype, var resultatet AB. Det sker ifølge Barry Starr, som er blevet interviewet om den besynderlige sag af IFLScience, kun yderst sjældent, og lægerne troede derfor først, at de havde fået byttet rundt på sædprøverne, så barnet havde fået en forkert far. De tog flere faderskabstests, som alle bekræftede, at manden ikke var far til barnet.

Se også: Tiltalt for fusk i faderskabssag: Sådan foregår dna-testen

Klinikken gik ni måneder tilbage i databasen og kunne se, at den eneste anden insemination, de havde foretaget den dag, var på et afro-amerikansk par. Barnets udseende tydede på ingen måde på, at der var sket en forveksling med den anden mands sæd, og derfor blev genetiker Barry Starr tilkaldt. Han havde nemlig en mere grundig måde at udføre faderskabstesten på og kunne finde ud af, om der overhovedet var en biologisk relation mellem manden og barnet.

Se også: Har du selv valgt at blive enlig mor? Så får du lige en ekstra check

Og det var der. Testen viste, at manden i virkeligheden var onkel til det nyfødte barn. Barry Starr tog DNA-prøver fra mandens kind, og de viste, at 10 procent af den DNA, han havde i sit sæd, ikke matchede resten af hans DNA. På den måde fandt man frem til, at manden faktisk havde to DNA-sæt. Sit eget og det, som tilhørte hans ufødte tvillingebror. Barry Starr matchede derefter den hidtil ukendte tvillings DNA med barnet, og det viste helt tydeligt, at broren, der aldrig var blevet født, faktisk var far til sin tvillings barn.

- Så faren er en fusion af to mennesker – både barnets far og onkel. Det er virkelig sejt, siger den begejstrede genetiker Barry Starr.

71 kommentarer
Vis kommentarer