Mand havde saks liggende i maven i 18 år

Vietnameseren har ikke følt ubehag i forbindelse med den fremmede genstand, selvom den har ligget i hans mave siden 1998

Saksen af typen, der normalt bruges til operationer, havde forbløffende nok ikke skabt problemer for manden. Foto: Jens Dresling
Saksen af typen, der normalt bruges til operationer, havde forbløffende nok ikke skabt problemer for manden. Foto: Jens Dresling

En lettere glemsom læge kan have fået sit instrument tilbage efter 18 års forsvinden. 

En 54-årig vietnamesisk mand har netop fået fjernet en saks, der har ligget i hans mave siden 1998 - da den er blevet glemt under en operation på hospitalet Bac Kan for næsten to årtier siden. 

Det skriver BBC og det lokale medie Toui Tre News.

Manden ved navn Ma Van Nhat ankom til hospitalet i nordlige provins Thai Nguyen, efter at have været involveret i et trafikuheld. Og det var her, den 15 centimeter lange saks kom til syne på scanningerne.

Endnu et medicinsk tjek i Nhats' egen hjemby på hospitalet Bac Kan fjernede al tvivl. Han bar rundt på saksen i venstre side af maven langs tyktarmen.

Saksen fandt hjem
Saksen, som er af typen der almindeligvis bruges ved operationer, måtte fjernes af specialister og kirurger, som blev fløjet ind fra Hanoi.

Og således er saksen landet hos dem oprindelige ejermand på Bac Kan hospitalet.

Ma Van Nhat fortæller nemlig, at han tilbage i 1998 blev opereret på selv samme hospital efter en anden traikulykke. Og det kan kun være i den forbindelse, saksen fejlagtigt er blevet 'efterladt' i ham.

Siden forglemmelsen har den 54-årige mand ikke oplevet mærkbar ubehag eller smerte, før for ganske nyligt. I løbet af det sidste stykke tid har Nhat oplevet mavesmerter, som ikke umiddelbart kunne slås ned med smertestillende.

Ingen journaler fra dengang
Kirurgerne bemærkede, at den efterhånden lettere rustne saks' håndtag havde fået fat i nogle af manden organer i maven.

En undersøgelse er bestilt af de vietnamesiske sundhedsmyndigheder efter fundet i Ma Van Nhats' mave. Men læger på Bac Kan General Hospital fortæller, at det næppe vil føre til resultat, da hospitalet sjældent opbevarer patientjournaler i mere end 15 år. 

Patienten forventes at kunne tage hjem igen om en uges tid - uden saksen.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere