Mand sendt på indkøb helt alene: Nu går konens ’idiotsikre’ seddel verden rundt

29-årige Era var træt af, at manden kom hjem fra supermarkedet med ubrugelige varer. Nu har hun fundet en genial måde at undgå at skændes over indkøbene

Manden kom konsekvent hjem med skuffende varer, så hans kone besluttede sig til at gøre noget drastisk. Foto: Colourbox
Manden kom konsekvent hjem med skuffende varer, så hans kone besluttede sig til at gøre noget drastisk. Foto: Colourbox

’Her er den opgave, jeg gav min mand sidste weekend’, skrev den 29-årige IT-specialist Era Golwalkar forleden til et billede, hun lagde på Twitter.

Billedet, som meget hurtigt gik viralt på det sociale medie, viser den ekstremt udførlige indkøbsliste, hun stak sin mand, Guarav, for at ’løse et ugentligt problem’, som hun formulerer det over for BBC Trending.

- Efter at Guarav og jeg blev gift for tre år siden besluttede vi at dele husholdningspligterne lige mellem os. Guarav var meget støttende og var klar på at lære at lave mad (hvilket ikke er normalt for så mange mænd i Indien) Men der var et problem, som jeg ikke var klar over den gang – han havde ingen erfaring med noget som helst madlavningsrelateret, fortæller Era Golwalkar.

- Første gang, jeg sendte ham ud for at købe grøntsager, blev det en episk fiasko, og det endte i et skænderi. Anden gang var ikke bedre. Det var den tredje heller ikke, husker den 29-årige indiske kvinde, og fortæller, hvordan frugt- og grønthandlerne hurtigt opdagede, at Guarav ikke ligefrem var en erfaren mad-shopper, og inden længe begyndte at udnytte ham og sælge ham varer af dårlig kvalitet.

Mellemstore kartofler
Guarav begyndte derfor, hver gang det var hans tur til at købe ind, at sende sin kone billeder live fra indkøbsturen for at få hende til at godkende hver enkelt vare.

Til sidst besluttede hun sig for at få løst problemet én gang for alle.

Hun gav sig til at forfatte det, der muligvis er den mest udførlige og nidkære indkøbsliste, der nogensinde er blevet nedfældet i moderne tid. Listen indeholdt både små beskrivelser og endda tegninger af varerne for at eliminere enhver form for tvivl hos manden. For eksempel beskriver hun, hvad hun mener, når hun beder om en kartoffel af mellemstørrelse, og pensler helt ud, at han ikke skal nøjes med den hullede spinat.

Og listen virkede. Ægteparret stoppede med at skændes om indkøbsrelaterede emner, og med den succes i tankerne besluttede hun sig for at dele et billede af listen på Twitter.

- Når jeg ser reaktionerne på de sociale medier, bemærker jeg, at de fleste gifte kvinder verden over kan relatere til det. Selv børn kan relatere til, når deres mor siger, de skal hente noget fra markedet og giver lignende instruktioner, siger Era Golwalkar til BBC Trending.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen