Mystisk vejrfænomen: Vejen vælter i regnorm

Store klumper af regnorme ligger spredt på vejene efter oversvømmelser i Texas. Biologer ved ikke hvorfor

Parkbetjentene troede i første omgang, at nogle havde smidt bunker af nudler på vejen. Men da de kom tættere på og stak til klumpen, fandt de ud af, at det var levende regnorme. (Video: Texas Parks and Wildlife Department)

Det er noget af et mysterium, der udspiller sig i Texas disse dage.

Efter en række oversvømmelser er det pludseligt begyndt at vrimle med store klumper af regnorme midt på vejene i Eisenhower State Park. Det viser en video, som Texas Parks and Wildlife har lagt op på deres YouTube-side.

Over 30 deciderede bunker af orme ligger på en lige linje på vejen - noget der, ifølge parkbetjentene, aldrig er set lignende.

I følge ABC News troede parkbetjentene i første omgang, at nogle havde smidt bunker af nudler på vejen. Men da de kom tættere på og stak til klumpen, fandt de ud af, at det var levende dyr.

Og selvom fænomenet ikke er set før, så har parkbetjentene en teori om dyrenes mystiske opførsel. Nemlig, at ormene har rullet sig sammen i store klumper for at beskytte sig mod dyr og andre farer.

Derudover mener de, at ormene gnider sig op mod hinanden for at bevare deres slimede lag, så de ikke tørrer ud.

- Men vi undrer os stadig over, hvorfor de (red. ormene) valgte at lægge sig på en helt lige linje midt på vejen. Selv vores biologer forstår ikke, hvorfor de ligger sådan, siger parkbetjenten, Ben Herman til ABC News.

Se det vilde naturfænomen ovenover.

59 kommentarer
Vis kommentarer