Naturens orden: Ørneunger fodret med død kat

Seerne på live ørne-kamera fik et chok, da de så hvad ungerne blev fodret med. Se optagelserne herunder

Mange studsede over ørnenes menu den 26. april. Se optagelsen her.

Naturens orden kan forekomme kynisk for os mennesker, men nogle gange kan den også frembringe nogle absurde situationer, der får os til at trække på smilebåndet.

En sådan situation opstod for nyligt på Audubon Society of Western Pennsylvanias (ASWP) såkaldte eagle cam, der sender live fra en rede med hvidhovede havørne 24 timer i døgnet.

Her kan fugleelskere følge med i ørnenes gøren og laden, og den 26. april fik fodringen af ungerne mange seere til at studse lidt over det, der stod på menuen, skriver engelske Telegraph.

Normalt rangerer katte nemlig over fugle i fødekæden, men den dag havde ørnene slæbt en død kat hjem til reden, hvilket bekymrede mange seere, som var bange for at ørnene selv havde slået katten ihjel.

Det er dog usandsynligt, mener ASWP-direktør Jim Bonner, som påpeger at katten allerede var død, da den blev bragt til reden.

- Det er svært at sige hvor de fandt den. Den kan være blevet dræbt af en bil eller andre udfordringer, siger direktøren til CBS Pittsburgh ifølge Telegraph.

Jim Bonner pointerer at man skal lade være med at gøre sig til dommer over naturens orden, også selvom man elsker katte, hvilket ASWP-talskvinde Rachel Handel bakker op om.

- Selvom mange måske krumme tæer over det her, så bringer ørnene egern, kaniner, fisk og andre dyr til reden adskillige gange hver eneste dag, skriver hun på Facebook.

39 kommentarer
Vis kommentarer