Nøgne gadekunstnere maler byen... Blå!

De to kunstnere sneg sig tidligt op en søndag morgen for at lave kropsaftryk på Melbournes mure

Der findes mange måder at udtrykke sig kunstnerisk på, men ikke mange har gjort det på samme måde som australske Mik Shida og hans kæreste Zheani Sparkes.

De to Melbourne-baserede kunstnere stod søndag 30. april tidligt op, smurte sig ind i blå maling, hvorefter de pakkede sig ind i badekåber og drog ud for at dekorere den australske millionby ved at presse deres nøgne, maling-indsmurte kroppe op ad diverse mure og facader.

Se  Zheani Sparkes og Mik Shida i aktion i videoen over artiklen.

Mange ville nok kategorisere parrets udfoldelser som hærværk og påpege ulovligheden i at male på andre folks ejendom, uanset hvad man bruger til at male med.

Mik Shida fortæller dog til nyhedsbureauet Caters at de ikke stødte på nogen forhindringer undervejs. Ingen lagde nemlig mærke til hvad de havde gang i.

- Det er ikke fordi vi rendte nøgne rundt foran en masse mennesker, vi kørte mellem de forskellige steder og dækkede os selv til mellem dem.

- Men vi brugte udendørs maling, så det har været virkelig svært at få det af igen.

På sociale medier har reaktionerne på videoen også været overvejende gode, fortæller 27-årige Mik Shida.

- Der har været nogle få som blev chokerede, men hvis da havde været her i Melbourne og set kunsten, havde det nok været anderledes. Det handler om at sætte det i en kontekst, lyder det fra Shida, som fik inspiration til projektet fra den tjekkiske kunstner Yves Klein, der brugte nøgne kvindekroppe til at male på lærreder.

Selvom Mik Shida og Zheani Sparkes har delt optagelser af dem selv i færd med at overtræde loven, er de, så vidt vides, ikke blevet sigtet for hærværk eller andre forhold.


Amerikanske Marcey Hawk maler også med kroppen. Siden 2006 har hun smurt sine bryster ind i maling og trykket dem mod lærred, hvilket der er kommet mange farvestrålende abstrakte værker ud af.

33 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere