Øv! Skulle til fest, men cyklede 500 km i den forkerte retning

Retningsfornemmelsen svigtede totalt, da en ung kineser skulle hjem til nytår

Der er masser af cykler i Kina - men alle er åbenbart ikke lige gode til det der med at finde vej. Kvinden på billedet her har intet med cykelturen i den forkerte retning at gøre. Foto: AP
Der er masser af cykler i Kina - men alle er åbenbart ikke lige gode til det der med at finde vej. Kvinden på billedet her har intet med cykelturen i den forkerte retning at gøre. Foto: AP

Det kinesiske nytår står for døren, og som alle andre år betyder det et massivt pres på infrastrukturen, når kineserne rejser på kryds og tværs af milliard-landet.

En ung kineser fra Rizhao i den østkinesiske Shandong-provins besluttede sig for at spare pengene til billetten og undgå menneskemylderet i toget. I stedet hoppede han på cyklen for med pedalkraft at tilbagelægge de knap 2000 kilometer til sin hjemby, Qiqihar i Heilongjiang-provinsen, hvor han skulle fejre nytår med sine forældre.

Der var bare lige et problem.

Den unge kineser havde ikke helt styr på retningen.

Det skriver Aftonposten.

Se også: Turismeår kan give boom i kinesiske turister

Flinke betjente
Da en politipatrulje stoppede den friske, unge fyr for at køre ulovligt på en motorvej og han forklarede, hvor han var på vej hen, måtte de - efter lige at have sundet sig - oplyse den ihærdige cyklist om, at han var kørt i den helt forkerte retning og nu befandt sig omkring 500 kilometer længere fra målet, end da han begyndte sin tur.

Heldigvis endte det hele lykkeligt.

De to betjente forbarmede sig over cyklisten.

Ikke bare slap han for en bøde, betjentene splejsede også til en togbillet til den unge fyr og hans cykel og kørte ham til den nærmeste station.

Kinesisk nytår

Kineserne fejrer i dag, at de går ind i ild-hanens år. Sidste år var abens år, mens næste år bliver hundens år.

Bliver du født i et hane-år, fortæller kinesisk astrologi, at dine lykketal vil være 5, 7 og 8, dine lykke-farver vil være guld, brun og gul, og dine lykkeretninger vil være syd og sydøst.

Til gengæld skal du undgå røde farver, tallene 1, 3 og 9 og retningen øst.

Se også: USA advarer Kina i sag om kunstige øer

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere