Panda angriber præsidentfrue

Brigitte Macron skulle navngive den lille panda, der var særdeles legesyg

Det var med pomp og pragt at Frankrigs førstedame, Brigitte Macron mandag navngav den første pandaunge født på fransk jord med det mundrette navn Yuan Meng.

Lille Yuan Meng var tilgengæld ikke helt med på hvad der foregik, og da ceremonien skulle til at begynde, forsøgte pandaungen derfor at gå til angreb på præsidentfruen, som dog var beskyttet bag et 50 centimeter højt glas.

Ceremonien, der fandt sted i Beauval Zoo syd for landets hovedstad, var et vigtigt diplomatisk ritual, og til lejligheden var den kinesiske vice-udenrigsminister Zhang Yesui derfor fløjet fra Beijing til Frankrig for at deltage.

Navnet Yuan Meng er, traditionen tro, blevet valgt af Kina.

Lille Yuan Mengs forældre er allernådigst udlånt til Beauval Zoo af Kina, og pandaungen vil blive sendt til et kinesisk pandareservat for at bo, når den om to til tre år er klar til at forlade sine forældre.

Kina har i årtier udøvet det såkaldte 'panda-diplomati', hvor man forærede landets uofficielle maskot som gave til venskabslande. Nu er man dog gået over til at låne dem ud til zoologiske haver på kommercielle vilkår.

Pandafødsler er sjældne, og det anslås at der i Kina findes omkring 1800 vilde pandaer i naturen, samt 400 i fangenskab.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen