Panisk kvinde jagtet af vild kramme-koala

De bløde nuttede dyr har en mørk side, som de fleste ikke kender til

De går for at være nogle bløde og nuttede krammebamser, men koalaer kan også være nogle blodtørstige bæster, som ikke er blege for at jage folk en skræk i livet.

Australske Ebony Churchill var i hvert fald ikke meget for nærkontakt med den koala, som jagtede hende og hendes firehjulscrosser i weekenden.

Den australske landkvinde var ved at drive sine køer ind, da koalaen begyndte at jagte hende, hvilket hun bestemt ikke fandt særlig morsomt.

I videoen over artiklen kan man høre, hvordan Ebony Churchill bliver nærmest panisk, da hun ikke kan køre fra koalaen, fordi køerne spærrer vejen. Alt imens den langsomt men sikkert haler ind på hende.

'Langt ude, den kommer! Gå væk, gå væk! Åh gud, nu kravler den op. Jeg kan ikke bevæge mig. Hvor helvede er den?' kan man høre Ebony Churchill råbe, inden koalaen kaster sig over firehjulscrosseren.

Som det viser sig efterfølgende, har hun dog ikke noget at frygte. Koalaen ville såmænd bare kramme lidt med crosserens venstre baghjul, hvilket dog heller ikke falder i speciel god jord hos Ebony Churchill, som ikke helt ved hvordan hun skal reagere på situationen.

Ifølge koala-ekspert ved University of Queensland, Bill Ellis gjorde Ebony Churchill klogt i at holde sig på afstand af det nuttede dyr, skriver Sydney Morning Herald.

Bill Ellis forklarer at det er en usædvanlig opførsel, koalaen i videoen udviser, da de normalt ikke vil nærme sig mennesker eller køretøjer - særlig ikke i de lyse timer, hvor de typisk er lettere bedøvede af eukalyptus-bladene, som de spiser.

Koala-eksperten mener derfor, at dyret kan have været tiltrukket af de lavfrekvente lyde og vibrationer udsendt fra køretøjet.

Bill Ellis understreger dog også, at koalaer, trods deres krammebamse-image, sagtens kan være aggressive og farlige, særligt i løbet af parrings-sæsonen, som løber fra oktober til november.

- De er overhovedet ikke ligesom de dyr, man ser folk kæle med i zoologisk have, udtaler Bill Ellis.

- En vild koala er et rimeligt farligt dyr at have med at gøre, hvis man ikke ved, hvad man foretager sig. De har superskarpe kløer og virkeligt stærke og skarpe tænder. De kan virkelig udrette betydelig skade, lyder det fra eksperten.

11 kommentarer
Vis kommentarer