Par fik madforgiftning i Tyrkiet: Nu kan de ryge i fængsel

En dårlig mave kan nu ende med at koste et par en hård fængselsstraf, efter parrets egne ferie-billeder har afsløret dem

Et engelsk pars egne Facebook-billeder, kan nu koste dem tre år i fængsel, efter at de er blevet afsløret i at lyve om en madforgiftning. Foto: Privat Facebook
Et engelsk pars egne Facebook-billeder, kan nu koste dem tre år i fængsel, efter at de er blevet afsløret i at lyve om en madforgiftning. Foto: Privat Facebook

Det er ikke et ukendt fænomen, at der kan være risiko forbundet med at kaste sig over maden, når man besøger eksotiske feriedestinationer.

For det engelske par Leon Roberts 37 og Jade Muzoka 27 var det netop, hvad de mente at være blevet ramt af på et ferieophold i Tyrkiet i 2015. Selv mente de sengeliggende, at de havde været så hårdt ramt, at de bad rejseselskabet om en erstatning i omegnen af en halv million danske kroner.

Artiklen fortsætter under billedet...

Et andet af de billeder TUI har brugt som bevis for, at parret ikke var sengeliggende.
Et andet af de billeder TUI har brugt som bevis for, at parret ikke var sengeliggende.

Desværre for parret har en række billeder, postet af parret selv, afsløret, at de ikke var så syge som først påstået. I stedet står de nu til en straf på tre år fængsel for en 'tsunami af falske anklager' mod rejseselskabet TUI.

Det skriver en række engelske medier blandt andet det lokale medie Derby Telegraph, hvor parret selv er fra.

De har haft det godt
På trods af at Roberts og Muzoka trak anklagen og erstatningskravet mod TUI tilbage, har rejsefirmaet efterfølgende valgt at fastholde tiltale mod det 'syge' par.

- Faktum er, at parret har nydt en ferie på et resort i juli 2015. Ferien har forløbet problemfrit, uden helbredsmæssige klager. Billeder på sociale medier, har gjort det klart, at parret har haft det godt, siger Tim Hunter, der er anklager på vegne af TUI.

- Alligevel har de hævdet, at måltider som de indtog på ferien, har været årsag til sygdom. Det må betragtes som en falsk anklage, der udelukkende har haft til formål at komme parret til gode, siger Tim Hunter.

Vil sende et budskab
Parret, der ikke længere er sammen, har forsvaret sig med, at erstatningskravet på den halve million aldrig har været så højt, som TUI ellers påstår.

- Jade var syg på ferien, men det er rigtigt, at hun ikke var så syg, som der ellers blev givet udtryk for, har Nicola Hunter, der forsvarer parret, sagt.

Både Leon Roberts og Jade Muzoka er blevet erklæret skyldige i bedrageri i Southern Derbyshire Magistrates' Court.

Distriktsdommeren er citeret for at sige, at han med dommen vil 'sende et budskab til andre'.

Det er stadig ikke endeligt afgjort, hvorvidt det tidligere par skal i fængsel eller ej.

194 kommentarer
Vis kommentarer