Personlighedsspaltning: Ble-geden Lily tror hun er en hund

Gedekiddet Lily er efter sygdom blevet opfostret blandt hunde. Nu har det lille gedekid taget sine logrende venners opførsel til sig, fortæller Lilys ejer

Billedtekst: Lily har ble på, mens hun er i familiens hus for ikke at tisse og pølle i huset (Foto: SWNS/Polfoto)
Billedtekst: Lily har ble på, mens hun er i familiens hus for ikke at tisse og pølle i huset (Foto: SWNS/Polfoto)

Kæle-gedekiddet Lily er langt fra som andre små geder. Den tror nemlig, den er en hund.

Kort efter fødslen kollapsede den nuttede ged for øjnene af sin mor og blev straks bragt til den lokale dyrelæge. Siden har den lille ged boet inde i huset sammen med familien Mineards, der ejer bedårende Lily indtil det kære pus er blevet rask nok til at komme tilbage til sin mor.

Det har dog haft nogle utilsigtede konsekvenser, for den livsglade lille hun ged.

- Hun tror virkelig, hun er en hund. Hun leger med dem, og ulykkeligvis stanger hun dem, men det lader ikke til, de har noget imod det, fortæller Rebecca Mineards til BBC.

På trods af at pygmægeden er begyndt at tage sine firbenede venners opførsel til sig, har familien dog været nødt til at tage nogle forholdsregler i brug, for at Lily frit kan færdes i den britiske families hus.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hundene har taget godt imod Lily, som de flittigt leger med (Foto: SNWS/Polfoto)
Hundene har taget godt imod Lily, som de flittigt leger med (Foto: SNWS/Polfoto)
 

Lily er nemlig blevet udstyret med en ble, så hun ikke besørger uheldige steder i huset. Desuden er der en række andre udfordringer, når man vælger at knytte tætte bånd til en ged.

- Vi er blevet nød til at give hende ble på, fordi man ikke kan træne en ged, som man kan med en hund. Min mand vil ikke tillade hende i sengen, hvilket jeg godt kan forstå. Man kan heller ikke gå fra hende, for hvis du går fra hende, begynder hun at hyle forfærdeligt meget, indtil hun har vækket hele huset, siger Rebecca Mineards.

Lilys hylen betyder, at Rebecca Mineards er flyttet ind i familiens stue og sover på sofaen, så lille Lily ikke skal føle sig alene.

Hun fortryder dog langt fra, at hun har 'adopteret' den lille babyged, som hun beskriver, hun er blevet som en mor for.

- Jeg ved godt, nogle mennesker siger, at hun bare er en ged, men faktisk er hun mere end det. Hun er noget særligt, siger hun.

Rebecca håber dog, at Lily snart har fået det så godt, hun kan vende tilbage til sin rigtige mor.

0 kommentarer
Vis kommentarer