Professor i shitstorm efter ’undersøgelse’: Lesbiske er til kvinder fordi mænd tænder på det

Et kontroversielt studie om homoseksuelle kvinder har skabt vrede på de sociale medier

Kvinder, der tænder på andre af eget køn, gør det, fordi mænd kan lide tanken om det, lyder det i stærkt kritiseret 'videnskabelig' undersøgelse. Foto: Colourbox
Kvinder, der tænder på andre af eget køn, gør det, fordi mænd kan lide tanken om det, lyder det i stærkt kritiseret 'videnskabelig' undersøgelse. Foto: Colourbox

Den største grund til, at nogle kvinder kan lide andre kvinder, er, at mænd tænder på tanken om lesbiske. Sådan lyder det i en ny, ’videnskabelig’ undersøgelse, som på det seneste har fået en del omtale på grund af den kontroversielle påstand.

Undersøgelsen er foretaget af forskere på Nicosia Universitet, som er det største universitet på Cypern. De satte sig for at finde ud af, hvorfor nogle mennesker tænder på andre mennesker af samme køn.

For at komme nærmere et svar på det spørgsmål samlede forskerne, med hovedresearcher Menelaos Apostolou i spidsen, 1509 heteroseksuelle deltagere. Ved at spørge dem, fandt de frem til, at heteroseksuelle kvinder ikke ønsker at have en partner, der tiltrækkes af sit eget køn. ’Betragteligt mange’ heteroseksuelle mænd, derimod, ville gerne have en partner, der også tænder på deres eget køn.

- Dette er en mulig grund til, at mange kvinder oplever den slags tiltrækning, siger Menelaos Apostolou ifølge blandt andre Metro og Daily Mail til Pink News.

- Det er en mekanisme, der er blevet udvalgt til at tjene et formål, for at få én til at formere sig, siger forskeren videre.

Undersøgelsen har – måske ikke så overraskende – fået en temmelig lunken modtagelse, særligt på grund af det faktum, at ingen homoseksuelle er blevet spurgt i forsøget på at finde frem til, hvorfor nogle mennesker tiltrækkes af mennesker af deres eget køn.

Omtalen af den cypriotiske undersøgelse fik hurtigt en masse Twitter-brugere til at rase over konklusionen om, at ’lesbianisme’ skyldes mænds fantasier.

 

International Business Times har talt om undersøgelsen med psykologi-professor Diana Fleischman fra University of Portsmouth, som mener, at det, den i virkeligheden viser, er den måde, pornografien påvirker mænds seksuelle præferencer.

- Studiet ignorerer fuldstændig en hel masse andre mulige hypoteser og kommer med påstande, som overhovedet ikke er underbygget af de beviser, de fremfører, siger den britiske professor.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen