Robot 'finder Holger' på sekunder

Ved hjælp af kunstig intelligens kan robotten genkende Holgers ansigt på sekunder

Se Holger-robotten i aktion her. Video: Redpepper.com

Du kender måske situationen: Man kæmper for at finde Holger, men han har gemt sig lidt for godt på siden, og det er fristende bare at give op.

Nu kommer der dog hjælp fra uventet kant i form af en robot, der kan udpege den stribebærende mand på blot fire sekunder. Det skriver The Verge.

Det kreative bureau Redpepper står bag opfindelsen, der bruger kunstig intelligens til at identificere Holger blandt de mange andre fiktive karakterer, hvorefter en robotarm udpeger ham.

- Jeg fik alle Holger-billederne fra en Google billedsøgning; 62 forskellige Holger-hoveder og 45 Holger-hoveder med krop, fortæller Matt Reed, som har udviklet robotten.

Matt Reed var bange for at datamængden var alt for lille, men som du kan se i demonstrationsvideoen over artiklen, har den frygt vist sig at være ubegrundet.

Den kunstige intelligens er baseret på Googles AutoML vision, der giver folk uden forudgående kendskab mulighed for at skabe deres egne AI-værktøjer.

Om robotten kan klare en af bog-seriens sværeste udfordringer, nemlig at finde den rigtige Holger i Holgerland, vides dog ikke.

 

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere