Rørende øjeblik: Svane genforenes med redningsmand

Det tætte bånd mellem en svane og den mand der reddede dens liv kom til udtryk, da de blev genforenet efter års adskillelse

Ingen tvivl om at svanen kunne huske tv-værten (Foto: Privat).
Ingen tvivl om at svanen kunne huske tv-værten (Foto: Privat).

For år tilbage reddede Richard Wiese fra engelske Dorset en ung svanes liv. Det skete i forbindelse med optagelserne til tv-showet 'Born to Explore', hvor Wiese er vært.

Svanen var kommet svært til skade, da den fløj ind i et hegn. Wiese fandt den. Han tog sig af det alvorligt sårede dyr og plejede den i ugevis, indtil svanen var udenfor livsfare.

Richard Wiese ses her med svanen, hvis liv han reddede, da den var ung. (Foto: Privat).
Richard Wiese ses her med svanen, hvis liv han reddede, da den var ung. (Foto: Privat).
 

Efter års adskillelse er svanen - der siden har nydt tilværelsen i et naturreservat -  og tv-værten nu blevet genforenet og tilsyneladende havde dyret ikke glemt det tætte bånd til redningsmanden:

- Jeg trak den ind til brystet og kunne fornemme, at den følte sig tryg. Efter et par minutter slappede den fuldstændigt af og lagde halsen omkring min nakke. Jeg kunne mærke dens hjerte banke. Det var et vidunderligt øjeblik. Det er enestående, når man kan mærke, at et vildt dyr stoler på dig og føler sig sikker i dit nærvær, fortæller Richard Wiese til ABC News.

(Foto: Privat).
(Foto: Privat).
 

Svaner er normalt meget territoriale og kan reagere voldsomt ved nærkontakt med mennesker.

Sidste år gik en video med en anden genforening viralt. Her blev løvinden Kiara genforenet med den mand der reddede hendes liv og opfostrede hende- gensynsglæden var stor.

 

 

 

44 kommentarer
Vis kommentarer