Samlermani: Antonia har servietter for 3 millioner

Antonias serviet-samling er verdens største, og er blevet firedoblet siden 2007

Mød Antonia og hendes rekordstore servietsamling her. (Video: Barcroft)

Slovakiske Antonia Kozakova er en kvinde, der bliver ved med at overgå sig selv.

I 2007 satte hun officiel verdensrekord med en samling på intet mindre end 21.000 servietter, og i mellemtiden har hun næsten firedoblet antallet af servietter hun ejer, så hun ligger inde med over 80.000 forskellige af slagsen.

Samlingen, der anslås at have en værdi i omegnen af tre millioner kroner, indeholder servietter med alverdens forskellige motiver, som udover de gængse blomstrede mønstre blandt andet tæller portrætter og flag.

Det har taget Antonia 19 år at opbygge den imponerende samling, og som man kan regne ud, har den virkelig taget fart over de seneste ti års tid.

Det begyndte nemlig at gå stærkt, da Antonia fik foden indenfor i det internationale servietsamler-miljø, hvor folk gerne hjælper hinanden med at udvide samlingen.

- Jeg køber mange af dem gennem internet-shops. Jeg er også i kontakt med næsten 30 andre samlere Slovakiet, Norge og en enkelt i Ungarn, fortæller Antonia, som er meget stolt af sin rekord.

Næste mål for den 42-årige slovakiske kvinde er at nå 100.000 servietter, men ifølge hendes eget udsagn vil hun aldrig stoppe med at samle på servietter.

Udover målet om at nå op på et sekscifret antal servietter, har Antonia også andre serviet-relaterede mål, hun gerne vil opnå.

- En serviet med mit ansigt og navn på, lyder det fra Antonia, som også gerne vil krone samlingen med en serviet underskrevet af hendes yndlingsskuespiller, Arnold Schwarzenegger.

For nogle virker det måske som spild af tid at samle på servietter, men Antonia er yderst tilfreds med sin hobby, og det hun har opnået.

- Jeg har ikke fortrudt samlingen en eneste gang, erklærer hun.

Sidste efterår solgte mangemillionæren Henrik Frederiksen sin kæmpesamling af eksklusive veteranbiler. Se eller gense den her. (Video: Bonhams)

Nogle kendte har også samlermani. Hør hvad Oliver Bjerrehuus samler på her.

11 kommentarer
Vis kommentarer