Samlermani: Par har brugt over 450.000 på dukker

De to mænd har hundredvis af dukker, og fortryder ikke deres investering

Mød Lazaro og Mario (og deres dukkesamling) her. Video: Barcroft.

De har været sammen i seks år, men siden de købte deres første Askepot-dukke for tre år siden, har amerikanske Mario Menendez og Lazaro Roque hver brugt over 200.000 kroner på især Disney-dukker, skønner det amerikanske par, som begge arbejder seks dage om ugen for at have råd til hele tiden at udvide samlingen.

- Hele samlingen, både Disney og ikke-Disney, der snakker vi vel om cirka 65-70.000 dollar (mellem 450.000 og 485.000 kroner, red). Så længe Disney bliver ved med at producere dem, så bliver jeg ved med at købe dem, men hvis Disney stopper, så er det også slut for mig, fortæller Lazaro til Barcroft Media.

En af juvelerne i samlingen er en Snehvide-dukke, som parret betalte 1.000 dollar (6.935 kroner) for. Den oprindelige salgspris lød på 99 dollar (686 kroner), og i mellemtiden er vurderingen på dukken steget til 1.600 dollar (11097 kroner). Parret kunne dog aldrig finde på at sælge ud af samlingen.

- Helt ærligt, medmindre det var en nødsituation hvor vi skulle bruge penge i en fart, så tror jeg aldrig jeg vil sælge dem, svarer Lazaro.

Fortryder intet.
Mario og Lazaro tænker dog ofte på hvad de ellers kunne have brugt de mange penge på.

- Vi kunne sikkert have rejst hvorhen det skulle være, hvis vi ikke havde købt dukkerne. Men jeg har ikke lyst til at tænke på mit liv uden dem, siger Mario. Ingen af de to fortryder dog at have investeret i dukkerne.

- Når jeg ser på samlingen føler jeg mig virkelig stolt, og de gør mig virkelig glad, fordi det krævede en masse tid, en masse penge og en masse dedikation at få disse ting, og jeg er virkelig taknemmelig for at jeg kan have dem.

Den imponerende dukkesamling, som hele tiden bliver udvidet, deler Mario og Lazaro med ligesindede dukkeentusiaster på internettet.

- Det betyder meget for mig at dele min samling med mit publikum, vi er et stort fællesskab, og vi deler alle hvad vi anskaffer os. Det er virkelig sjovt at være i stand til at dele, lyder det.

Du kan møde flere ekstreme samlere herunder:


Antonia har verdens største samling af servietter.


Engelske Alan samler på kranier. Over 2.000 styks har han derhjemme.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen