Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Serie-skider har terroriseret norsk golfklub i årevis

Greenkeeperne hos Stavanger Golfklub fandt i 2005 menneskeafføring og toiletpapir ved to huller. I år fejrer 'skideren' tiårsjubilæum

Det er denne bane i Stavanger, der har været terroriseret af en frisindet person. (Foto: Stavanger Golfklub)
Det er denne bane i Stavanger, der har været terroriseret af en frisindet person. (Foto: Stavanger Golfklub)

Det kan lyde som en skidesjov and, men den er god nok. Gennem de seneste ti år har Stavanger Golfklub været terroriseret af en person, der har en lidt usædvanlig lyst. Person tømmer ganske enkelt endetarmen på golfbanens forskellige huller, op til flere gange om ugen.

- I den seneste tid har det været tydeligt, at favoritstedet er på den lille sti mod hul tre. Hul fire har også været flittigt brugt, siger Kenneth Tennfjord til Rogalands Avis, en lokal avis i Stavanger.

Hr. Tennfjord er greenkeeper i klubben og har fået til opgave at tømme de spontane septiktanke. Han er ikke ligefrem glad for tjansen, som han må tage sig af hver morgen.

- De første år var afføringen relativt hård, men konsistensen har ændret sig. Det ser ikke ud som om, at hans kost er særlig god. Han skider kun på ugedage. Jeg har aldrig fundet skidt på banen i weekenderne, siger Hr. Tennfjord.

Har altid toiletpapir med
Umiddelbart kunne det lyde som om, at skideren er en rigtig beskidt karl, men faktisk er der tale om en særdeles hygiejnisk person.

- Han har altid toiletpapir med. Problemet er bare, at han lader det ligge samme med afføringen, siger Hr. Tennfjord.

Kollegaen Frode Jørmeland forklarer, at det startede tilbage i 2005, da det norske mesterskab blev afholdt på golfbanen, og at afleveringerne først og fremmest sker om natten.

- I starten tømte han sig direkte ned i koppen ved hullet. Nu er det for det meste på stierne omkring banen og ved tee-stederne, at vi kan finde hans efterladenskaber. Vi antager, at der er tale om en mand, da det vi finder ligesom er for massivt til at komme fra en kvinde, siger Hr. Jørmeland.

Hole in one? (Foto: All Over)
Hole in one? (Foto: All Over)
 

Intens jagt
Stavanger Golfklub har skam også forsøgt at sætte en stopper for mandens atypiske toiletbesøg. Blandt andet satte de to lyskastere med bevægelsessensorer op ved de mest benyttede steder i håb om, at lyset ville skræmme manden væk.

- Manden valgte så at kravle op i det nærmest træ og afmonterede selv lyskasteren. Monteringen var ret vanskelig, og vi brugte kraftige løsninger, så han må være dygtig med værktøjet, siger Hr. Jørmeland.

Alligevel var golfklubben tæt på at fange den ukendte person for nogle år tilbage.

- Vi fandt nogle cykelspor ved banen en tidlig morgen. Der var også fodspor, der ledte til stedet, hvor han havde tømt sig. Der var vi ved at fange ham på fersk gerning, siger Steinar Fløisvik, der er daglig leder i klubben.

Ledelsen har aldrig meldt manden til politiet. De har dog søgt om lov til at sætte videokamera op, men den ansøgning er blevet afvist. Og selv de fleste nok fniser af historien, synes lederen absolut ikke, at situationen er morsom.

- Det er ikke sådan, at vi sidder på kontoret og griner af det. Vi ser gerne, at vedkommende bruger toilettet ligesom alle andre, siger Hr. Fløisvik, hvis bedste bud på en gerningsmand må være, at der er tale om en person, som bærer nag til klubben eller selve sporten.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Verden på vrangen
Mest læste i Verden på vrangen
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen