Sjælden lidelse: Hunden her mangler rygrad

Hunden Quasimodo er en ud af kun 15 hunde i verden med lidelsen. Mød ham herunder

Den pukkelryggede hund Quasimodo er blevet lidt af en stjerne på sociale medier, efter barmhjertige sjæle reddede den fra den visse død på gaden.

Den fire år gamle schæferhund levede vildt på Kentuckys gader indtil den blev indfanget og overdraget til kennelen Secondhand Hounds i december 2015, hvor den nu har fået sig et godt og trygt hjem.

Da kennelen modtog Quasimodo var de en anelse skeptiske, da man grundet hundens lidelse ikke var sikker på om han havde smerter eller ej.

Quasimodo er født med den sjældne lidelse short-spine syndrome, som betyder at han mangler det meste af rygraden, og derfor ikke ser ud helt som andre hunde. Det anslås at omkring 15 hunde i hele verden er ramt af lidelsen.

Hos Secondhand Hounds er de dog sikre på at Quasimodo har det godt til trods for hans lidelse.

- Quasimodo kan gøre det meste som en normal hund kan, med ganske få undtagelser, fortæller Secondhand Hounds-grundlægger Rachel Mairose, og uddyber at blandt andet en tur ned ad trapper kan give hunden problemer. Det løser han dog ved at gå baglæns ned ad trappen.

Udover at tage Quasimodo til sig og give ham et hjem, har Rachel Mairose og hendes kennel også gjort hunden til en vaskeægte internetstjerne med næsten 100.000 følgere på sin officielle Facebook-profil.

Med den store opmærksomhed er også fulgt masser af tilbud fra familier, der gerne ville adoptere Quasimodo. Faktisk har Rachel Mairose modtaget over 1200 henvendelser, men hun har ikke travlt med at få ham afsat.

- Han er sådan en sød dreng, og det bliver svært at give slip på ham. Vi prøver at blive klogere på hans personlighed, så vi kan lave det perfekte match til ham, fortæller Secondhand Hounds-grundlæggeren.

82 kommentarer
Vis kommentarer