Sjælden lidelse: Pludselig mistede 9-årig 65 procent af sin hud

Det hele begyndte med ondt i halsen, men på blot 24 timer havde en sjælden lidelse vendt op og ned på Phoenix Richeys liv. Videoen indeholder voldsomme billeder

ADVARSEL: Voldsomme billeder

Hvad der startede som ondt i halsen, udviklede sig i løbet af et par timer til vabler overalt på den niårige piges krop.

Hendes hud var samtidig opsvulmet og væskende, og lægerne diagnosticerede hende med den sjældne hudlidelse Stevens-Johnson syndrom.

Stevens-Jonhson syndrom rammer blandt andet hud, slimhinder og øjne. Symptomerne er så alvorlige, at de ofte skal behandles på en brandsårsafdeling, og Phoenix Richey var pludselig i overhængende livsfare.

Lidelsen kan skyldes infektion eller bivirkninger fra medicin, men i Phoenix Richeys tilfælde vides det ikke med sikkerhed.

Den niårige pige mistede 65 % af sin hud til lidelsen, fortæller hendes 36-årige mor, Nicole Richey, som donerede stamceller til sin datter for at redde hendes syn.

Udskrevet til kæmpe overraskelse
Phoenix Richey  endte med at være indlagt i 40 dage, og da hun endelig blev udskrevet, var det til en glædelig overraskelse.

Hele hendes skole var nemlig forsamlet ude foran hendes hus for at synge en forsinket fødselsdagssang for Phoenix Richey. Hun skulle nemlig ikke tro at de havde glemt dagen fordi hun havde været indlagt.

- Hun har været så modig og stærk. Hun han fundet styrke i den store kærlighed vores lokalsamfund har vist hende og gennem venner, forklarer Nicole Richey.

- Hun er så ukuelig, og får det bedste ud af alting. Selvfølgelig har hun også dårlige dage, men vi er her til at opmuntre hende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen