Skred fra jobbet - blev slangetæmmer

Den hollandske mand Romilly van den Bergh kvittede kontorjobbet for at avle dødbringende kobra-slanger

Her kan du se Ro og slangerne

Det er svært at forestille sig to så store modsætninger som at sælge papir og avle giftslange.

Men for den hollandske mand Romilly van den Bergh, der bliver kaldt Ro, var skiftet mellem de to erhverv helt naturligt.

- Jeg blev træt af at sælge papir. Det var det samme hver dag, og jeg vidste, at jeg ville lave noget anderledes. Noget, der gav mit liv mere mening. Jeg elskede slanger, og jeg avlede allerede kobraer i min fritid, så det var både det oplagte valg og mit drømmejob, siger den 39-årige mand ifølge Caters, der blev fuldtids slangetæmmer i 2014.

Ferie - 3. aug. 2015 - kl. 16:22 TV: Dyrepasser helt rolig, da giftig kobra stikker af under fodring

Ro navngav sit firma Game of Cobras med inspiration i hitserien 'Game of Thrones', fordi han beskæftiger sig med dødbringende 'konger' på daglig basis, hvor bare ét bid kan være fatalt.

Det er ikke en billig fornøjelse at være slangetæmmer. Ro bruger cirka 4000 kroner om måneden på at passe og pleje de lange dyr, hvoraf nogle af dem er 4,5 meter lange.

I hans øjne er det alle pengene værd, fordi kobra-slanger ifølge ham er et af verdens smukkeste dyr.

Deler passion med kæresten
Indtil videre har Ro avlet på den gode side af 100 kobraer, og han er blevet bidt fire gange.

- Heldigvis har alle fire bid været tørre, hvor slangen ikke har injiceret meget gift - eller slet ikke noget. De var alle unge slanger. Heldigvis blev jeg ikke bidt af en fuldvoksen slange. Det er meget heldigt, siger Ro, der deler slangepassionen med sin 21-årige kæreste, Sterrin Smalbrugge.

TV Nyheder - 29. jul. 2015 - kl. 18:43 Slanger bliver fundet over alt - tjek lige nøglehullet

Den modige mand har tre børn, to drenge på henholdsvis 16 og 13 år og en pige på 16 år, fra et tidligere ægteskab, og ingen af dem deler faderens slange-kærlighed.

- Jeg er glad for, at de ikke er interesserede. Det er en farlig hobby, og jeg vil gerne have, at de er voksne, før de træffer den beslutning, lyder det fra den bekymrede far.

Ro har forøvrigt også fire krokodiller.

Du kan se Ro lege med slangerne i klippet herover artiklen

Sterrin Smalbrugge og Ro med en slange. (Privatfoto)
Sterrin Smalbrugge og Ro med en slange. (Privatfoto)
 

2 kommentarer
Vis kommentarer