Sofia skulle koge ris - så opdagede hun en mærkelig detalje på pakken fra Coop

Svenske Sofia Berglund vendte pakken med ris og så fandt hun noget der undrede hende

Svenske Sofia Berglund undrede sig, da hun skulle koge ris. Foto: Privat.
Svenske Sofia Berglund undrede sig, da hun skulle koge ris. Foto: Privat.

Der er mere mellem himmel og jord og åbenbart også forskellige fremgangsmåder man skal følge, når man koger ris - afhængig af hvilket af de nordiske lande man befinder sig i.

39-årige Sofia Berglund blev noget overrasket, da hun havde købt en pakke ris fra Coop i sit lokale supermarked. Det skriver den svenske avis Expressen.

- Den ene dag kogte jeg ris og brugte den norske opskrift, der stod på pakken. Næste dag var jeg kommet til at vende pakken og opdagede så, at der også var en svensk opskrift, samt at der var forskel på den svenske og norske opskrift. Så læste jeg den danske opskrift og kunne se, at den også skilte sig ud fra de to andre, forklarer Sofia Berglund til Ekstra Bladet.

På den samme pakke er der stor forskel på opskrifterne. I den danske opskrift skal risene koge længere end i den norske og svenske opskrift. Til gengæld skal svenskerne åbenbart bruge væsentlig mere vand end hvis man er nordmand eller dansker. Hvor meget salt der skal tilsættes differentierer også efter nationalitet.

Foto: Privat
Foto: Privat
 

- Jeg synes det var sjovt med forskellen og tænkte om vi virkelig koger ris forskelligt i Sverige, Norge og Danmark. Derfor stillede jeg spørgsmålet til Coop på deres hjemmeside, forklarer Sofia til Ekstra Bladet.

Som det kan læses her bekræftede Coop at opskrifterne er forskellige fra land til land:

'Hej! Det er forskellige måder at koge ris på. Ingen af dem er bedre end de andre og ingen af dem er forkerte. Man gør det på den måde man selv synes er bedst', svarede Coop.

Er du glad for ris? Så læs her hvordan du halverer kalorierne, ved at bruge en bestemt kogemetode.

230 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere