Spiste kartofler hver eneste dag i et år: Det skete der med hans krop

Det eneste han spiste i et år var kartofler - nu har han tabt 50 kilo

Foto: Andrew Taylor.
Foto: Andrew Taylor.

Andrew Taylor fra Australien besluttede for to år siden, at der skulle skete noget nyt.

Han ville i et år leve på en streng diæt, der dikterede, at han hver eneste dag i et år skulle spise kartofler.

da projektet startede vejede han 151 kilo. Han spiste kartofler i alle afskygninger, og det resulterede efter sigende i, at han efter ni måneder havde tabt over 50 kilo og vejede 99 kilo.

- Det gik op for mig, at jeg var afhængig af mad, og det fik mig til at tænke på, at hvis man er alkoholiker, dropper man alkohol, og hvis du er narkoman, dropper man stofferne. Man kan ikke droppe mad, men jeg ville gerne så tæt på som muligt og overvejede, om der var en slags mad, som jeg kunne spise, og så var kartofler det bedste bud, fortæller han til det australske medie news.com.au.

Historien stammer fra 2016, men den er nu igen gået viralt, efter den er blevet bragt i britiske medier.

Andrew Taylor fortæller, at han tidligere var været ramt af en depression og havde smerter efter en fodboldskade, men at han droppede medicinen, efter han begyndte at spise de mange kartofler.

- Det har forbedret mit liv endnu mere, end jeg havde forestillet mig, ved kun at spise kartofler, understreger han over for news.com.au.

Han lægger dog ikke skjul på, at de første par uger på den strenge diæt føltes som 'ren tortur'.

Kan give mangelsygdomme
Under projektet sørgede han for at gå regelmæssigt til lægen, som i starten frarådede ham udelukkende at spise kartofler. Men det råd nægtede han tilsyneladende at lytte til.

- Mit helbred er forbedret. Jeg havde et højt kolesterol-tal, men nu er det lavt, mit blodtryk er faldet, og det samme er mit blodsukker. Hver gang jeg får taget en blodprøve, er den forbedret, siger han til news.com.au.

Men ifølge Preben Vestergaard Hansen, der underviser i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Metropol, er det sundhedsskadeligt at leve på en diæt, der udelukkende består af kartofler.

- Jeg kan sige med helt klar stemme, at det er ikke en god idé at spise kartofler i et år. Kartofler er en del af en sund kost, men du kan ikke leve af det, siger han til Ekstra Bladet.

Vælger man alligevel at gøre det, fastslår han, at man vil mangle helt essentielle næringsstoffer i kroppen.

- Der er visse næringsbehold, du har brug for i løbet af en periode. Du har behov for noget energi, for nogle livsnødvendige aminosyrer, fedtsyrer og næringstoffer. Det kan en kartoffel altså ikke dække alene. Det er fuldstændig krystalklart, fortæller Preben Vestergaard Hansen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Du vil komme til at mangle stort set samtlige næringsstoffer i kroppen, og det vil medføre, at du udvikler mangelsygdomme.

Læs også om Rebecca, der spiste pizza hver dag - sådan ser hun ud i dag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen