Stor aktion: Elefant reddes op af mudderpøl

En ung elefant fra Kenya blev reddet op af en pøl, efter at have siddet der i op til 12 timer

Her kan du se, hvordan det gik til, da elefanten blev reddet op af mudderpølen (video: Caters News)

En afrikansk elefant i landbrugsområdet Makindu i det sydlige Kenya kom tilsyneladende så meget på afveje, at den havnede i en mudderpøl.

En video, der er optaget af fotografen Jeremy Goss, 30, viser, hvordan elefanten heldigvis bliver reddet - men det var dog først efter cirka 12 timer, at den kom op af sit 'fangehul' igen.

Det var i første omgang lokale bønder, der til deres store overraskelse havde fundet den desperate elefant i mudderpølen. Da de var ude af stand til at hjælpe den store elefant op, som kan veje op til syv ton - svarende til en dobbeltdækkerbus - blev et byggefirma tilkaldt, som brugte en gravko til at hjælpe pattedyret op.

- Det var hjerteskærende at se elefanten, specielt fordi lokalsamfundet ikke havde gjort meget for at hjælpe den op, siger fotograf Jeremy Goss.

Ifølge Goss havde elefanten forvildet sig ind på landbrugsområdet, der grænser op til Chyulu Hills National Park, fordi den ledte efter vand, da området i øjeblikket lider under en slem tørke.

- Elefanter plyndrer deres (bøndernes, red.) afgrøder og er normalt ikke velkomne, men det var et chokerende syn for dem alligevel. Elefanten søgte efter vand og fandt så en menneskeskabt brønd, lyder det fra Jeremy Goss.

- Miljøforkæmpere, parkbetjente fra The Kenya Wildlife Service og organisationen Big Life Foundation ankom dog hurtigt til stedet og hjalp elefanten med at komme ud af sit fangehul, tilføjer han.

Se, hvordan den stakkels elefant blev reddet op af mudderpølen i klippet foroven.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere