Syg spøg: Spiller død foran sit grædende barn

Ny viral udfordring har gjort mange folk rasende

'Dead Pose' er lige nu yderst populært blandt unge i Sydafrika. Mange er blevet rasende over denne video.

Nye internetudfordringer dukker op med jævne mellemrum, og den første af slagsen i 2017 kommer fra Sydafrika, hvor den såkaldte 'Dead Pose' lige nu tager landet med storm. Det skriver The Mirror.

Samfund - 8. nov. 2016 - kl. 10:47 Ekstra Bladet går med på ny viral udfordring - kan du finde fejlen?

Udfordringen går i al sin enkelhed ud på spille død og få det foreviget på et foto, som efterfølgende deles på sociale medier, men nogle har selvfølgelig taget det skridtet videre, som for eksempel i videoen over artiklen.

Her spiller en uidentificeret mor død foran sit barn, som er særdeles overbevist om sin mors bortgang. Trods barnets skrig og gråd fastholder moderen dog sin positur.

'Døden er ikke for sjov'
Udfordringen har gjort mange sydafrikanere rasende af flere årsager. Mange påpeger hvordan det er forkert at traumatisere sit barn på den måde, men der stopper kritikken ikke.

- Døden er aldrig sjov. Når folk spiller døde, tiltrækker de uheld. I vores kultur tillader vi ikke folk at spille døde, for det tiltrækker ikke kun uheld for dem selv, men også deres familier, udtaler ekspert i sydafrikansk kultur og tradition Matshediso Mothwalo ifølge Mirror.

Karabo Mnisi, der hævder at være manden bag 'Dead Pose', har dog ikke meget til overs for den kritik.

På sin officielle Facebook-side gør han det klart, at 'Dead Pose' ikke stopper før han har opnået 40.000 følgere på det sociale medie (i skrivende stund har han lidt over 420 følgere), og at han i øvrigt har præsident Jacob Zumas udtalte opbakning til at fortsætte spøgen. Sidstnævnte er dog ikke verificeret.

Samtidig lover Karabo Mnisi ifølge Daily Mail at udfordringen kommer til at blive endnu mere blodig og grafisk indtil han når sit mål.

Inspirationen til 'Dead Pose' skulle Karabo Mnisi angiveligt fået fra et ikonisk billede fra Sydafrikas apartheid-historie. På billedet ses den dødeligt sårede 13-årige Hector Pieterson blive båret væk under Soweto-oprøret i 1976.

- Jeg prøver at omskrive historien på en sjov måde, lyder det fra Karabo Mnisi, som indrømmer at den ældre generation, inklusiv hans forældre, ikke bryder sig om det.

- Jeg er inspireret af billedet af Pieterson, og den ældre generation forstår det ikke, de forstår ikke den yngre generation, lyder det.

 I sommeren 2014 var den farlige #FireChallenge et stort hit. Denne unge mand kommer helt galt af sted da han prøver udfordringen.

Samfund - 31. jul. 2014 - kl. 14:56 Ny farlig dille: Unge sætter ild til sig selv  

57 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere