Torbjørn afleverede pant for 21 kroner - fik 700.000 kroner tilbage

- Det gik ikke helt op for mig, før jeg kom hjem

Torbjørn Oftedal står her sammen med Tor Arne Svingen, der er assisterende butikschef i det supermarked, hvor Torbjørn Oftedal vandt det såkaldte pant-lotteri. Foto: Torbjørn Oftedal .
Torbjørn Oftedal står her sammen med Tor Arne Svingen, der er assisterende butikschef i det supermarked, hvor Torbjørn Oftedal vandt det såkaldte pant-lotteri. Foto: Torbjørn Oftedal .

Lørdag formiddag var 28-årige Torbjørn Oftedal fra Kristiansand sammen med sin far i det lokale supermarked. Planen var, at de blot skulle købe ind til frokost, men i stedet gik de hjem med en million norske kroner, hvilket svarer til 783.500 danske kroner.

I supermarkedet afleverede Torbjørn Oftedal nemlig flasker, hvor han kunne få 28 norske kroner, hvilket svarer til 21 danske kroner, tilbage i pant. I stedet for at trykke på pant-knappen, så han fik en kvittering, som han kunne indløse ved kassen, valgte han at trykke på en såkaldte lotteri-knap.

Når du afleverer flasker i Norge, kan du nemlig vælge at deltage i det såkaldte pant-lotteri, og lørdag var der gevinst for Torbjørn Oftedal.

- Jeg vinder 50 kroner i ny og næ, så at se, at der var seks nuller var helt uvirkeligt. Det var mærkeligt at se, hvad man kan få ud af en pose med flasker. Det gik ikke helt op for mig, før jeg kom hjem, fortæller han til Ekstra Bladet.

Torbjørn Oftedal har tre gange tidligere vundet 500 norske kroner i lotteriet, så han troede i første omgang, at der var sket en fejl. Han kaldte derfor på sin far, som også var nødt til at tage brillerne af for at tjekke, om han nu så rigtigt.

Efter kort tid stod hele personalet rundt om far og søn og jublede.

 

Torbjørn Oftedal drømmer nu om at tage til Las Vegas - hvis han kone altså tillader det.

- Vi bliver kongerne i nabolaget. Opsparingen kommer i sidste række. Vi har tid nok i livet til at spare, uddyber han over for den norske avis VG, som først bragte historien.

Tor Arne Svingen, der er assisterende butikschef i den Meny, hvor Torbjørn Oftedal vandt gevinsten, troede i første omgang, at det var skjult kamera, da han hørte beløbet.

- Men så så jeg ham stå med lappen og råbte, og så indså jeg, at det måtte være rigtigt, fortæller han til VG.

Ifølge VG er 51 personer blevet millionærer på pant-lotteriet siden 2008.

101 kommentarer
Vis kommentarer