Tror Juno vil lege: Her er den virkelige intention

Den socialt anlagte hvidhval kan synes lige så fjalet som dens to-årige legekammerater - men adfærden menes at have en anden forklaring

En for den knap så hårdhudede type umanerlig bedårende optagelse har fundet vej til internettets mange sociale kanaler.

Videoen ovenfor, hvorpå de to-årige drenge Parker og Cole får kontakt med en, kunne man tro, legesyg hvidhval, er skudt på Mystic Aquarium i Connecticut søndag.

Her fandt den særligt sociale hvalart de to venner så interessante, at den ifølge ophavsmanden til videoen svømmede rundt foran og kiggede på dem i over 20 minutter.

- Hvalen blev ved med at følge drengene, lige meget hvilket vindue de betragtede den fra, fortæller han og tilføjer:

- Der var en stor forsamling af mennesker, men hvalen så kun ud til at være interesseret i drengene.

Allerede kendt
Hvidhvalen med kælenavnet Juno er allerede en viral stjerne. Han kan således allerede opleves i en række af videoer, som de besøgende i akvariet har lagt online gennem årene.

Mest kendt er formentlig mariachi-koncerten, under hvilken Juno næsten synes at danse med på melodien. Videoen er alene på YouTube blevet set snart fem millioner gange:

Åben mund er ikke 'smil'
I mange af omtalerne benævnes hvidhvalen som værende sød, nuttet og legesyg. Men opførslen har ifølge en specialist i netop hvaladfærd en anden forklaring.

- Den åbne mund og positur er typisk for måden, hvorpå hvaler udtrykker vrede, og jeg har set en masse i fangenskab under de præcis samme forhold. Det stakkels dyr fortæller børnene (på en ældre video, red.); 'Gå væk'. Det er en trussel, har Dr. Lori Marino tidligere forklaret websitet 'The Dodo', der har gjort et speciale ud af at fremstille tankevækkende og underholdende dyre-videoer.

Du kan læse mere om Marinos betragtninger her.

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere