TV: Blæksprutte overfalder krabbe på land

Blæksprutte bevæger sig ud af sit element for at få sig en snack. Se video

De fleste har hørt om landkrabber, hvorimod landgående blæksprutter umiddelbart lyder som noget fra en gyserfilm, der udkommer direkte på DVD.

Videoen over denne artikel beviser dog at blæksprutter sagtens kan færdes på land, og at man bør være yderst påpasselig ved vandkanten, hvis man er krabbe.

Den er filmet i Yallingup, Australien af en kvinde, som bare gerne ville tæt på krabben i vandkanten og få et godt close-up billede. Hun havde ikke forventet at se en blæksprutte komme springende ud af vandet og gå i nærkamp med krabben, så hendes reaktion er derefter, da hun ser hvad der udspiller sig foran øjnene på hende.

- Jeg ved ikke hvorfor jeg filmede krabben, men jeg prøvede at komme lidt tættere på den - men en anden kom før mig, fortæller kvinden bag videoen.

Landgående blæksprutter er faktisk ikke så usædvanligt, som det umiddelbart lyder. Biolog Anders Kofoed har tidligere fortalt Ekstra Bladet om fænomenet, som betyder, at mange akvarier er nødt til at sætte lås på blæksprutternes vandtank.

Verden på vrangen TV: Slasket blæksprutte går på land


Her er det en blæksprutte ved Fitzgerald Marine Reserve i Californien, som tager sig en gåtur.

0 kommentarer
Vis kommentarer