TV: Elefanter har lært at gå på toilettet

I elefantparken 'Elephant Sands Lodge' i Botswana i det sydlige Afrika har elefanterne tillagt sig en noget speciel og særdeles uhygiejnisk vane for at finde drikkevand. Se de kreative elefanter nedenunder

Badende og toiletgæster i Elephant Sands Lodge må finde sig i at dele faciliteterne med tørstige elefanter. (Video: Barcroft TV)

Selv om elefanterne i 'Elephant Sands Lodge-parken' har adgang til et vandhul, er de begyndt at drikke af toilettet, der ellers er beregnet til parkens gæster.

Guiden Carina Blofield har nu fanget en af elefanterne på fersk gerning, som man kan se i videoklippet ovenfor.

- Parkens slogan er 'stedet, hvor elefanterne hersker', og det er i den grad også tilfældet her, fortæller hun til Barcroft TV.

- Der er i forvejen et vandhul, men der kan vandet være lidt salt. Det betyder så, at folk i bad eller på toiletbesøg indimellem får sig en gevaldig overraskelse, når der pludselig kommer en snabel over muren.

Foto: Miriam Dalsgaard og Claus Jessen 112 - 26. jul. 2015 - kl. 10:42 Domptør: Arena-elefanten var livsfarlig da den angreb bil

Carina Blofield fortæller samtidig, at der tit kan være kamp om pladserne ved vandhullet og at det derfor tit er de mindre dominante elefanter, der må 'gå på toilettet' efter vand.

- Som man nok kan forestille sig, er elefanterne fuldstændigt ligeglade med, om toilettet er optaget, så nogle folk får et kæmpe chok, når de pludselig bliver prikket på skulderen af en kæmpe snabel. Men det er jo en helt speciel oplevelse, som man ikke får andre steder, fortsætter hun.

Den tætte kontakt til elefanterne er en del af konceptet bag 'Elephant Sands Lodge', som ikke er indhegnet og hvor elefanterne kan bevæge sig frit blandt telte og bygninger i lejren. Derfor vil man heller ikke forsøge at ændre på elefanternes drikkevaner.

Drabet på løven Cecil har udløst fordømmelse i hele verden. (Foto: AP) Samfund - 31. jul. 2015 - kl. 05:34 Efter løvedrab: FN vil bekæmpe ulovlig jagt

Carina Blofield forsikrer om, at elefanterne ikke er farlige, så længe man respekterer, at det er dem, der bestemmer i parken.

Ikke desto mindre har hun en opfordring til gæster i parken.

- Hvis man får behov for at træde af på naturens vegne i nattens mulm og mørke, bør man altid tage sin lommelygte med og sørge for at lyse alle steder, man bevæger sig hen. Ellers er der stor risiko for, at man bliver overrasket af en elefant på toilettet, slutter guiden.

9 kommentarer
Vis kommentarer