TV: Er det den største bølge nogensinde filmet?

At havet besidder store kræfter er måske ikke ligefrem noget nyt. Men bølgen i denne video kan alligevel nok få de flestes kæber til at rasle mod jorden

Der er skrevet utallige bøger, film og endda sange om - og inspireret af - havets enorme kræfter - og man kan roligt sige, at dette korte klip på bedste vis illustrerer hvorfor.

Kæmpebølgen er blevet fanget på video af den erfarne fotograf Giora Koren ved det berømte 'Jaws surf break' ved Maui på Hawaii.

På videoen ses det, hvordan en håndfuld surfere faktisk er nødsaget til at dykke under den kolossale vand-væg i stedet for at 'ride på bølgen' - dertil er den ganske enkelt for stor.

Samfund TV: Sådan ser en kæmpebølge ud indefra

Og lad dig ikke narre til at tro, at disse fyre blot er en bunke nybegyndere, der mere eller mindre tilfældigt er havnet i 'den dybe ende' på 'Jaws surf break'. Stedet tiltrækker nemlig nogle af verdens aller dygtigste surfere.

Men ak ja, selv for en professionel kan en bølge som denne blive for stor en mundfuld.

Giora Koren sendte efter mødet med bølgen sine dramatiske optagelser til 'XXL Big Wave Awards Moment', der er en konkurrence, hvor video-entusiaster filmer de mest imponerende bølgeformationer.

Se kæmpebølgen i videoklippet over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer