TV: Japanere hylder afdød tog-kat

Stationmesteren Tama, en japansk kat, fik en unik afsked, da fans og kollegaer mødte op til kattens ret specielle begravelse

Kom med til Tamas begravelse her. (Video: AP)

Alle samfund har hver sine specielle kendetegn og særheder.

I Japan har et lokal jernbanefirma udnævnt katten Tama som ansvarlig for Kishi stationen i det vestlige Japan, som led af store økonomiske vanskeligheder tilbage i 2007.

Tama blev placeret ved billetlugen med sin officielle stationmesterhat og fik ansvaret for at hilse gæsterne pænt velkommen og farvel. Tama blev hurtigt en turistattraktion og sørgede derfor for, at jernbanens økonomi voksede igen.

(Foto: Youtube/Tom Mabe) Ferie Kat skræmmer puma, som prøver at komme ind i huset

Den 22. juni mistede Tama livet efter at hendes hjerte satte ud. Herefter fulgte en unik begravelse. Tama var blevet en gudinde.

Wakayama Electric Railways præsident, Misunobu Kojima takkede Tama for hendes hårde arbejde og udnævnte hende som æresstationmester.

Før Tama blev ansat i firmaet, var jernbanefirmaet tæt på at gå konkurs. Kishi-stationen havde ingen medarbejdere. I løbet af Tamas tid på posten har Tama ifølge præsidenten været med til at skrabe over 9 milliarder dollars ind på kontoen, eller hvad der svarer til omkring 60 milliarder danske kroner.

Kom tættere på Tama, Misunobo Kojima og den fantastiske kattehistorie i toppen af denne artikel.

Denne kat sneg sig med ombord på et fly og gik viralt. 

13 kommentarer
Vis kommentarer