Ubeskrivelig ærgerligt: Misser sprængning med et sekund

Kender du det der med at være lige ved og næsten? Det gør denne mand fra Skotland i hvert fald nu

Mange nysgerrige indbyggere i den skotske by Glasgow var søndag mødt op for at overvære seks etageejendomme blive sprængt i stykker i en kontrolleret sprængning, der skulle ændre byens udseende for evigt.

Sprængningen var estimeret til kun at tage et par sekunder, og derfor var det uhyre vigtigt at være på plads i rette tid, hvis man gerne ville se de ikoniske Red Road-bygninger blive forvandlet til en kæmpe støvsky og en ordentlig bunke murbrokker.

Med andre ord var der tale om en helt unik begivenhed, som flere hundrede indbyggere var mødt op for at bevidne.

Det var bare ikke alle, der var lige heldige.

Udland - 9. okt. 2015 - kl. 11:17 Nu igen: Her knækker gangbro under turister

En stakkels indbygger kom nemlig lige akkurat for sent. Det viser en video, som blev postet på Instagram af en de fremmødte efter sprængningen, og som sidenhen har bredt sig på den sociale medier.

Den uheldige skotte ses komme spurtende mod 'udkigsstedet' blot for at finde ud af, at han lige nøjagtig har misset sprængningen. I hånden har han ellers kamera og det hele klar for at forevige begivenheden.

Men ak og ve - den skuffede Glasgow-indbygger må ty til andre personers billeder og videoer for at se sprængningen.

112 - 6. okt. 2015 - kl. 19:27 Her klapper fælden for uheldig indbrudstyv

Andre 'sprængningsentusiaster' var heldigvis bedre forberedt. Ifølge The Mirror var horden af mennesker, der ville overvære begivenheden, således vokset stødt i løbet af dagen.

Det var kun den øverste del af etageejendommene, der skulle sprænges væk. De nederste 10 etager skal senere rives ned ved brug af maskiner på jorden. Det forventes, at det vil tage op til to år, før området er ryddet helt.

Da Red Road-bygningerne blev bygget tilbage i 1964 og stod færdige i 1969 var de de højeste i Europa. Etageejendommene var 89 meter høje.

Se den uheldige mand i videoklippet over artiklen.