Ups! Folk troede, at det her var stor kunst - nu er de til grin på nettet

En 17-årig mand begyndte at kede sig, da han var på museum - og så fik han idé, der endte med at gå viralt

Det var i virkeligheden slet ikke kunst (Foto: Privat/Teejay Khayatan)
Det var i virkeligheden slet ikke kunst (Foto: Privat/Teejay Khayatan)

Hvornår bliver noget betragtet som et kunstværk? En 17-årig dreng er målløs, efter at han opdagede, hvordan folk opfattede hans simple drengestreg som et kunstværk, og spøgen er nu gået viralt på Twitter.

Det skriver BuzzFeed.

Den 17-årige Teejay Khayatan var på San Francisco Museum of Modern Art med nogle venner, hvor de var imponerede over flere af udstillingerne, men også oplevede nogle af dem 'falde til jorden'.

- Vi faldt over et udstoppet dyr på et gråt tæppe og satte spørgsmålstegn ved, om det her virkelig var imponerende for nogle mennesker i nærheden, siger Teejay til BuzzFeed.

Derfor besluttede han sig for at lægge et par helt almindelige briller med fronten ud mod rummet for at se, hvordan de andre besøgende på museet ville reagere.

Den er nok ikke spiselig længere (Foto: Privat) Verden på vrangen Bedstemor troede, at det her var en pyntesten: Har haft den i otte år

Folk hoppede på den
Han fortæller, at folk hurtigt begyndte at samles omkring den falske udstilling, kigge på den og tage billeder af den. Det fik Teejay til at tage billeder af folk og lægge det på Twitter, hvor det er blevet liket mere end 49.000 gange.

Selv museet har svaret på billedet på Twitter.

'Har vi en Marcel Duchamp iblandt os?' spørger de med henvisning til kunstneren, der blev kendt på at sammensætte helt almindelige genstande fra dagligdagen.

Kunst er dumt
Flere morer sig over, at folk faldt i med begge ben, men andre skriver også, at det er den moderne kunst i sig selv, der er til grin.

'Moderne kunst er fucking dumt, men det er en perfekt fidus til at tjene penge på idioter,' skriver en bruger ved navn 'SquirrelHound'.

'Det her er grunden til at jeg hader kunst,' skriver en bruger ved navn Jack Dalby.

- Jeg er enig i, at moderne kunst kan være en joke nogle gange, men kunst er en måde at udtrykke vores egen kreativitet på.

- Nogle opfatter det måske som en joke, andre finder måske en større mening med det, siger Teejay.

Verden på vrangen Billedet hang på væggen i flere år: Så opdagede han noget mystisk

1 af 3 Det var bare et par helt almindelige briller (Foto: Privat/Teejay Khayatan)
2 af 3 Folk tog endda billeder af brillerne (Foto: Privat/Teejay Khayatan)
3 af 3 Det var i virkeligheden slet ikke kunst (Foto: Privat/Teejay Khayatan)
38 kommentarer
Vis kommentarer