Vanvid: Går balancegang på stejl klippekant - og filmer sig selv imens

Man kan vist roligt konkludere, at 28-årige Mark Harrison ikke lider af højdeskræk

Han får det til at se så nemt ud - men man bør bestemt ikke kaste sig ud i 28-årige Mark Harrisons eskapader på bjerget Lady MacDonald i Alberta, Canada, hvis ikke man er 100 procent sikker på, hvad man foretager sig.

I en video, som er optaget tilbage i juli, ses Mark Harrison således balancere på en klippekant 2600 meter over jorden. Og ikke nok med det: Ved hjælp af en selfiestang filmer han såmænd også lige selv imens.

Bag ham ses vennen Sunny på 25 år, der har valgt at gribe den farlige tur en smule mere sikkert an - nemlig på alle fire - hen over den smalle højderyg.

Samfund - 1. jul. 2015 - kl. 06:39 Vanvittigt: Drenge rutsjer fra 50 meters højde

Med på turen er også en anden ven, samt Mark Harrions 31-årige bror, Thomas, der dog ikke finder brormands adrenalinsus særlig opløftende.

Se den farlige balancegang i videoklippet over artiklen.

Som det tydeligt fremgår af videoen, er det langt fra et ufarligt sted, de fire venner har valgt at udforske.

I 2003 blev en bjergbestiger dræbt på Mount Lady MacDonald efter at være blevet ramt af en lavine, og i 2007 mistede en anden mand livet, da han faldt ned mellem Mount Lady MacDonald og bjerget ved siden af, Mount Charles Stewart.

- Vi mødte flere andre bjergbestigere på vores tur, som frarådede os at gå derop, fordi det blæste for meget og var for usikkert. Men vi fortsatte, for vi ville gerne selv se forholdene, fortæller Mark Harrison, der til daglig er lærer på en canadisk skole i Kina.

- Det var meget blæsende deroppe, men det gjorde det bare mere spændende, fortsætter han.

Samfund - 10. maj. 2015 - kl. 08:34 TV: Så bliver parkour ikke mere ekstremt

Mark Harrison betegner sig selv som en erfaren klatrer, men det vigtigste for ham er det adrenalinsus, han får, når han begiver sig ud på steder som Mount Lady MacDonald.

- Turen er temmelig farlig, og højderyggen er meget mere sikker på alle fire. Men på trods af det krydsede jeg den på 'to ben'. Jeg stolede på mine evner, siger Mark Harrison, der gerne vil gentage det farlige stunt på et tidspunkt.

- Jeg elsker at gøre ting, som de fleste andre ikke vil gøre og løbe et par ekstra risici, slutter han.

6 kommentarer
Vis kommentarer