Vanvittigt ræs: Bilist mod helikopter på motorvej

Se ukrainsk bilist tage kampen op med helikopter herunder

Det er ikke noget man kan forvente at opleve på disse breddegrader, men i det østlige Ukraine er det angiveligt hverdagskost at se en kamphelikopter flyve få meter over sin bil, når man kører på motorvejen.

I videoen over artiklen lader det i hvert fald ikke til at komme synderligt bag på menneskerne inde i bilen, at der pludselig dukker en kamphelikopter op midt i køreturen.

Den kvindelige passager begynder at grine højlydt over det, mens føreren af bilen træder sømmet i bund for at holde trit med helikopteren, hvilket han dog hurtigt må opgive.

Videoen, som den unavngivne fotograf har valgt at kalde 'typisk Dnipropetrovsk, typisk APU' (Ukraines Væbnede Styrker, red.), dukkede op på internettet for to dage siden, og skulle angiveligt være optaget i nærheden af den østukrainske by Dnipropetrovsk, hvilket titlen da også indikerer.

Her er det ifølge flyhjemmesiden The Aviator ikke usædvanligt at se lavtflyvende kamphelikoptere, da kampen mod de prorussiske separatister angiveligt udkæmpes bedst lige over jordhøjde, hvis man er helikopterpilot.

Omvendt gør det dog også helikopterne mere sårbare overfor separatisternes angreb med jord til luft-missiler. Mange helikoptere og andre luftfartøjer er blevet skudt ned på den måde i løbet det halvandet års tid, som konflikten i det østlige Ukraine har stået på.

Se også: Rapport: Prorussiske missiler skød passagerfly i Ukraine

16 kommentarer
Vis kommentarer