Vild illusion forvirrer på nettet: Kan du få øje på den?

En optisk illusion spreder sig med lynets hast på de sociale medier

En forvirrende illusion breder sig på internettet. (Foto: Instagram/@timwehrle)
En forvirrende illusion breder sig på internettet. (Foto: Instagram/@timwehrle)

Hvilken vej vender denne mands ansigt?

En optisk illusion skabt af den tyske fotograf og kunstner Tim Wehrle skaber lige nu stor forvirring på de sociale medier.

For ved første øjekast vil mange formentlig se et ansigt, som kigger direkte frem. Men ved nærmere granskning kan det også tolkes som et mande-ansigt i profil.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den unge tysker har kreeret illusionen ved hjælp af Photoshop, og delte det for omkring otte måneder siden på sin Instagram-profil, hvor han ifølge The Telegraph opfordrer sine følgere til at dele det videre.

- Det, jeg gerne ville opnå, var at skabe et billede, som seeren er nødt til at tænke over og bruge tid på at forstå. Desuden ville jeg gerne udgive et unikt billede, som folk skal tænke over, og tolke, som de gerne vil, siger kunstneren ifølge det britiske medie.

Han fortæller, at han har lavet billedet ved at sammensmelte to billeder af sit eget ansigt på en måde, så modtageren får en følelse af at se den samme person fra to forskellige vinkler på én gang.

Tim Wehrles optiske illusion minder i høj grad om en tegning af psykologen Joseph Jastrow. Selvom den blev til tilbage i 1899, er den flere gange i nyere tid gået viralt, fordi folk ikke kan blive enige om, hvilket dyr den forestiller.

27 kommentarer
Vis kommentarer