Vilde billeder: Sådan er det at være haj-føde

Dyre-fotograf EunJae Im har fundet på en metode, der giver et unikt indblik i, hvordan det er at være hajens næste måltid

Fremgangsmåden virker måske simpel, men til gengæld har den resulteret i nogle rigtig gode optagelser af, hvordan det er at være hajføde.

Det er dyrefotograf EunJae Im fra Korea, der står bag videoen, som er 'skudt' ud for Tiger Beach på Bahamas.

Samfund Vanvittig fangst: Hiver haj i land med fiskestang

Fotografen binder et fiskehoved fast til undervandskameraet, før han sænker det ned i et særdeles hajfyldt farvand - og det varer ikke længe, før de glubske dyr begynder at sværme om 'byttet'.

Alt imens opholder EunJae Im sig et stykke væk - ligeledes under vandet - hvorfra han filmer hele festmåltidet på afstand.

Verden på vrangen TV: Åbnede død hajs mave og fik kæmpeoverraskelse

- Idéen var at dokumentere situationen fra 'haj-madens synsvinkel' og fange levende billeder af hajens bid, samt optagelser inde fra hajens mund. Jeg ville egentlig have holdt kameraet selv, men dykker-instruktøren gav mig ikke lov. Derfor tog jeg en fisks hoved og bandt det fast til mit undervandskamera, fortæller EunJae Im og fortsætter:

- Derefter tog vi et reb, som vi brugte til at sænke kameraet ned under vandet. Jeg er meget glad for resultatet.

Verden på vrangen TV: Her tager fisketuren uventet drejning

EunJae Im, der egentlig skulle bruge optagelserne til en reklamefilm, fortæller endvidere, at kameraet faktisk 'overlevede' at være centrum i festmåltidet, men at hylsteret omkring det dog ikke klarede skærene.

- Som mange andre dyre-fotografer kan jeg bedst lide at være så tæt på, hvor det sker, som muligt, siger han.

Se EunJae Im hajoptagelser i videoklippet over artiklen.

5 kommentarer
Vis kommentarer