Vovet dyk: Hopper i vandet med 40 frådende hajer

Et lige lovlig modigt dykkerteam fra Sydafrika valgte at hoppe i vandet, mens godt 40 hajer var i gang med at flænse kadaveret af en hval fra hinanden. Se de skræmmende optagelser

Se hvordan et dykkerhold leger med døden, da de hopper ned til mindst 40 store hajer i færd med at fortære en hval. (Video: Barcroft Media)

Mens et rådnende ådsel af en hval tre kilometer fra kysten i Scottsburgh, Sydafrika, havde tiltrukket både hajer og fritidsdykkere, var alle tilskuerne fornuftigt nok blevet oven vande. Det var lige indtil sydafrikanske Emil Pirzenthal og hans team ankom. Med ren dødsforagt kastede den 49-årige dykker og hans fotograf-venner Allen Walker, Anthony Grote og Rob Shepard sig i vandet for at forevige hændelsen - med snorkel og uden noget beskyttende bur.

- Ligeså snart vi hoppede i vandet, så vi to store hvidhajer, mere end 20 tigerhajer, mindst 15 tyrehajer og nogle atlantiske sorttippet, fortæller Pirzenthal til Barcroft Media.

Samfund - 21. jul. 2015 - kl. 16:51 Tør du stadig bade? Her er de danske hajer

- Lige som jeg var kommet i vandet, prøvede en stor brunhaj at bide mig i benet, men så kom en af de store hvide til og skræmte de mindre væk. Det var en lettelse at have sådan en stor bodyguard, fortsætter han med et uforståeligt roligt syn på situationen.

Det hører til de absolutte sjældenheder at dykke blandt så farlige haj-arter, mens de er i gang med et ædegilde. Men trods en relativ lav sigtbarhed på seks-syv meter under vandet og den umiddelbare livsfare, var Pirzenthal overbevist om, at det kunne lade sig gøre uden at komme til skade.

- Jeg hoppede først alene i vandet med min snorkel for at se, om det kunne lade sig gøre uden bur, og det kunne det så.

Verden på vrangen - 10. apr. 2015 - kl. 15:31 TV: Hvid haj angriber dykker i bur

Da Pirzenthal og hans hold vendte tilbage til deres båd, gik det op for dem, at det flænsede hval-kadaver drev i retning mod stranden i Scottsburgh, hvor de ædende hajer ville komme i fare for at blive fanget i haj-net opsat for badegæsters sikkerhed.

- Jeg kunne levende forestille mig, hvordan flere af hajerne ville lide druknedøden i haj-nettene, så jeg bandt en løkke med et reb og hoppede tilbage i vandet, fortæller den sydafrikanske vovehals.

- Det var godt nok rimelig svært at overbevise hajerne om, at de skulle flytte sig, så jeg kunne få løkken om hvalens halefinne. Jeg måtte blandt andet puffe en 4-5 meter lang hvidhaj væk, men til sidst fik jeg bundet rebet fast om hvalen.

Samfund - 12. maj. 2015 - kl. 17:37 TV: Dykker i vild spydkamp med hajer

Efter radiokontakt med kystvagten, bugserede Pirzenthal hval-kadaveret endnu længere væk fra kysten, hvor han bandt et anker i den anden ende af rebet, så ådslet - og dermed hajerne - ikke længere var i risiko for at drive mod stranden.

6 kommentarer
Vis kommentarer