Ekstra Bladet i Japan: Nu flygter journalisterne

Panikken breder sig i Japans hovedstad Tokyo.

Tusindevis af udlændinge strømmer ud af millionbyen, og der var torsdag middag (dansk tid) trængsel i lufthavnen.

Også ekstrabladet.dks journalist i Japan er flygtet fra Tokyo - uden sine ting.

Michael Rastrup Smith var egentlig taget i lufthavnen for at interviewe folk, da han faldt i snak med en kineser.

Det viste sig, at denne kineser havde en doktorgrad i computerteknik fra USA, og i dag arbejder han for den japanske regering i den by, hvor al japansk teknologi bliver udviklet:

LÆS: Ambassaden har sendt deres familier væk

- Han sagde: 'Den er helt gal'. Han fortalte, at de i morges havde målt store mængder radioaktivitet både udenfor laboratoriet, men også inden i. Deres drikkevand var udrikkeligt på grund af radioaktivitet. Han fortalte, at der var en folkevandring ud af området, som ligger blot 50 km. fra lufthavnen, fortæller Michael Rastrup Smith og tilføjer:

- Det er en meget alvorlig situation.

Afsted uden baggage
Det fik Michael Rastrup Smith til at tage en hurtig beslutning:

- Jeg besluttede mig for at tage af sted med det samme - uden min baggage. Hvis jeg tager ind til byen igen, og det her kommer ud, så risikerer jeg, at der udbryder panik, og at jeg slet ikke kan komme ud af byen, fortæller Michael Rastrup Smith, der nu er ankommet til Osaka - 500 km. derfra.

LÆS: Folk flygter i panik fra Tokyo

I lufthavnen var der generelt panik. Alle ville ud af byen og ud af landet:

- Udlændingene er på vej ud. De tør ikke længere være her. Der var den længste kø, jeg nogensinde har set i en lufthavn. Det var en kæmpe, kæmpe kø.

Kineserne evakuerer
Mange lande evakuerer deres borgere fra Tokyo:

- Kineserne har evakueret i dag. De er mærkelig nok meget mere bange end japanerne. Der er masser af kinesere, der er blevet evakueret. Der stod folk fra den kinesiske ambassade med skilte og dirigerede.

- Jeg møde en kroatisk pige, der var korrespondent, og hun fortalte, at hun var blevet kaldt hjem - hendes chef synes, det var for farligt for hende at blive.

<br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?client=safari&amp;q=osaka,+japan&amp;oe=UTF-8&amp;ie=UTF8&amp;hl=da&amp;hq=&amp;hnear=Osaka,+Osaka+Prefecture,+Japan&amp;ll=34.849875,135.615234&amp;spn=6.309522,9.338379&amp;z=6&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis stort kort</a></small></p>