Danske Cèleste indrømmer: Jeg er en klam sexist

Cèleste Nshimiyimana fra København er ’virkelig, virkelig ked af’ at indrømme, at han og mange andre er nogle ’klamme sexister’

Céleste Nshimiyimana kalder sig selv sexist i en video, han har lagt op på Facebook. (Foto: Facebook/Céleste Nshimiyimana)

’Jeg må desværre krybe til korset og indrømme, at jeg er en klam sexist’.

Sådan lyder udmeldingen fra Céleste Nshimiyimana fra København, i en video, han har lagt op på Facebook.

Her fortæller han om, hvordan han er vokset op i en ’liberal dansk sexistisk kultur’, hvor han og mange andre fra hans generation har været vant til at tale om kvinder, som om de var genstande, som i bund og grund bare skal tilfredsstille mænd.

Se også: Forfatter raser over voldtægtsdebat: Kvinder skal ikke tænke over deres påklædning

’Jeg har været vant til at give kvinder karakterer og bedømme dem ud fra deres seksuelle optræden’, fortæller Céleste Nshimiyimana i videoen, og beskriver, at den ’værste periode’ var omkring år 2010, hvor mange i hans alder begyndte at gå til prostituerede. Her samlede mændene sig ofte i grupper og bedømte de prostituerede ud fra, hvem der var frækkest, og hvem der var klammest.

Til Ekstra Bladet fortæller Cèleste Nshimiyimana, at han har lagt videoen ud, fordi han ikke bryder sig om den uomtvistelige racistiske diskurs, der har været efter hændelserne i Köln, hvor en stor gruppe kvinder blev seksuelt antastet af en flok flygtninge ved banegården nytårsnat.

Se også: Stinna skrev om frygt for sexoverfald: Fik sit hjem ransaget af politiet

- Det har givet et fripas til alle andre sexister i den vestlige verden. Sådan nogle sexister som mig selv. Alle os, der på overfladen er ’oplyste og dannede’ mænd, siger Céleste Nshimiyimana.

- Det, jeg fortryder allermest, er den trend med at være sammen med prostituerede, som jeg selv deltog meget ivrigt og alfa-han-agtigt i.

Efter at Céleste Nshimiyimana lagde sin otte minutter lange video op på Facebook, har han fået mange positive tilkendegivelser fra sin omgangskreds.

- Kvinderne i min omgangskreds har været så overdrevet inspirerende og støttende. Særligt min kæreste som var den allerførste kvinde, jeg nogensinde fortalte om min omgang med prostituerede. Hun har været en kæmpe støtte hele vejen, fortæller han.

Ifølge Céleste Nshimiyimana bestod de grupperinger af mænd, som opførte sig sexistisk, af ’et bredt udsnit af det danske samfund’.

Den tyske justitsminister, Heiko Maas, siger, at der må være sket en form for 112 - 10. jan. 2016 - kl. 16:57 Over 500 har meldt sexvold til tysk politi

’Det lyder måske mest som drengestreger, men jeg tror, at den meget sexistiske attitude overfor kvinder genspejler sig rigtig mange steder i verden. Og det er jeg virkelig, virkelig ked af’ afslutter han sin Facebook-video, som du kan se i toppen af artiklen.

73 kommentarer
Vis kommentarer