TV: Antifascister demonstrerer mod fremmedhad

Københavns Politi gør sig klar til mulige sammenstød i aften mellem antifascister og antiislamister. Ekstra Bladet TV sender live fra begge demonstrationer. Livesendingen er slut

De tyske anti-islam-demonstrationer, der går under navnet Pegida, kommer i aften til hovedstaden. Demonstrationen begynder klokken 18 ved Statens Museum for Kunst og har omkring 300 tilmeldte.

Men allerede en time tidligere starter gruppen Revolutionære Antifascister, en moddemonstration på Skt. Hans Torv på Nørrebro. Her er cirka 700 tilmeldt.

Sidstnævnte demonstrerer mod Pegida-dk og - som de skriver på deres Facebook-profil - 'deres fremmedhadske tendenser'.

- Derfor opfordrer vi alle, som går ind for et tolerant København, til at deltage i denne demonstration. Tag din mor, far, mormor, bror og søskende i hånden og tag dem med til demonstration. Sammen kan vi vise, at København er for alle, skriver organisationen.

Det kan komme til uroligheder, når antifacister i aften opfordrer til modstand mod antiislamister (Arkivfoto: Anthon UNger) Krimi Politi forberedt på mulig uro: Antifascister under skarpt opsyn

Det var Pediga-dk, der først annoncerede, at de ville gå på gaden. Det ville de gøre med følgende budskab:

- Demonstrationen er en mulighed for almindelige danskere til at markere deres bekymring over fundamentalistisk islam og vise sympati med dens ofre - senest med massakren i Frankrig, skriver organisationen på deres Facebook-profil.

De to demonstrationer vækker politiets opmærksomhed - særligt fordi Revolutionære Antifascister opfordrer til, at modstandere af Pegida-bevægelsen opsøger anti-islamisterne.

Hos politiet erklærer man sig derfor klar til en aften med mulige uroligheder mellem de to grupper, forklarer pressekoordinator, Allan Teddy Wadsworth-Hansen.

Ekstra Bladet sender live fra begge demonstrationer. Vi åbner live-signalet klokken cirka 16.45 og starter ved Revolutionære Antifascister for derefter at gå over til Pegida-dk

0 kommentarer
Vis kommentarer